Igram.si Igram.si

Oddelek za tehnologijo:-)

ivan_jan
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 200
Pridružen: 27.04.2007, 18:50
Kraj: Postojna (skoraj)

Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a ivan_jan » 08.05.2011, 15:17

V glavnem: imam nek 6 let star Sharpov projektor, prek katerega bi rad speljal televizijo, da bi poleti lahko gledal le-to na terasi. Ker nisem nek tehnični tip me zanima kako se to stori... Drugače imam pa Sony bravio v dnevni sobi...

tu so še nekateri podatki o projektorju: http://www.fixya.com/support/p194284-sh ... or#manuals

Upam, da mi bo kdo znal pomagat, ker sam samo neke kable vtikam kamorkoli pač paše...seveda brez učinka :-)

lp
Le enkrat sem božal te nežno,
ti s prsti šel skozi lase,
oh, kaj vse bi dal, da lahko bi
k tebi še kdaj vrnil se.

_martin_
Odličen muzikant
Odličen muzikant
Prispevkov: 472
Pridružen: 13.12.2006, 20:15
Kraj: Ravne na Koroškem, Ljubljana

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a _martin_ » 08.05.2011, 20:42

Kako sprejemaš televizijo? Imaš navadno kabelsko oz. satelitsko, ali IP TV (T2, Siol, ...)? Lahko me kontaktiraš tudi na ZS, pa se zmenima več...
Kapš C-F-B
Sitar B-Es-As
Sitar Cis-Fis-H
Hohner Morino VN
Yamaha Tyros

rzupan
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 140
Pridružen: 25.08.2009, 14:54
Kontakt:

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a rzupan » 28.07.2011, 11:49

Iščem radarsko tablo, takšno, kot je na sliki. Lahko je pokvarjena, saj rabim le display.
Slika
haRmOniKa

Uporabniški avatar
Darjan
Mali godec
Mali godec
Prispevkov: 114
Pridružen: 05.06.2006, 17:18
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a Darjan » 29.07.2011, 18:09

kolko je takšna zadeva sploh vredna? :)

rzupan
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 140
Pridružen: 25.08.2009, 14:54
Kontakt:

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a rzupan » 29.07.2011, 20:55

to pa ne vem
haRmOniKa

dejan1000
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 553
Pridružen: 29.05.2010, 20:06
Kraj: Lenart v Slovenskih Goricah

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a dejan1000 » 14.08.2011, 20:23

Jaz pa imam naslednji problem:
Ko predvajam mp3 datoteke ni mogoče slišati trobente, kitara pa je zelo oslabljena, zato pa je močno poudarjen klarinet. Podoben problem sem mel že pred tremi leti, vendar sem čez nekaj časa dobil virus in računalnik se mi je sesul. Po popravilu je stvar delovala odlično, sedaj pa imam isti problem. Zvočniki so isti, tako da vzrok ni v njih, menim pa da so se mi spremenile kakšne nastavitve oz. sem morda kdaj kaj kliknil in se je zalomilo. Popolnoma vse mp3 datoteke imajo enak problem, ko pa jih predvajam na drugem računalniku oz TV-ju pa imajo normalen zvok, torej so prisotni vsi inštrumenti.
Če ve kdo kaj o tem, bi lepo prosil za pomoč, ker so vse skladbe za polovico oslabljene, ko jih predvajam na tem "pokvarjenem računalniku", vem pa, da je možno to odpravit.
Hvala za pomoč

urban
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 997
Pridružen: 10.12.2006, 17:54
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a urban » 14.08.2011, 23:41

Kateri program uporabljaš? Poišči malo po nastavitvah programa za kakšen "equalizer" in tam nastavi na privzete vrednosti.
Melodija, letnik 1983, B-Es-As
Grilc, letnik 2007, C-F-B

Aco51
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 2113
Pridružen: 18.02.2007, 12:14

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a Aco51 » 15.08.2011, 07:20

Mogoče ti player predvaja le glas iz ene steze (mono)!? Še enkrat instaliraj predvajalnik zvoka (player)
Lep pozdrav, Aco51!

dejan1000
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 553
Pridružen: 29.05.2010, 20:06
Kraj: Lenart v Slovenskih Goricah

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a dejan1000 » 15.08.2011, 11:32

Equalizer sem ponastavil, vendar zopet se dogaja isto. Tudi program sem ponovno inštaliral vendar se ni nič spremenilo. Verjetno, da imam kje na računalniku vklopljen mono, kajti tudi zvok je enak kot da bi poslušal mono prek stereo slušalk ali zvočnikov in zato se kak inštrument sliši zelo slabo ali ga skoraj ni.
Vseeno hvala obema, nekako bom že odpravil to napako, samo da datoteke niso poškodovane :)

urban
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 997
Pridružen: 10.12.2006, 17:54
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a urban » 15.08.2011, 11:39

Poglej malo pod Nadzorna plošča in nastavitve za zvok, morda imaš tam kaj nastavljeno.
Melodija, letnik 1983, B-Es-As
Grilc, letnik 2007, C-F-B

nzmuzika
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 04.02.2011, 16:22

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a nzmuzika » 21.08.2011, 15:20

Zdravo!
Zanima me ali poznate kakšen program s katerim bi lahko videoposnetek razrezal na pol (torej, da bi predvaajal polovico videa). Poiskusil sem že Windowsega makerja, vendar je kvaliteta posnetka zelo slaba, čeprav le razrežem video na pol brez drugih nastavitev.
prosil bi za pomoč in hvala

Muha
Mali godec
Mali godec
Prispevkov: 113
Pridružen: 30.10.2009, 19:29

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a Muha » 01.09.2011, 16:58

Pozna kdo kakšen program, ki ti na namizju prikaže malo večji koledar z opomnikom (ne tisti, ki ga imaš avtomatsko na Windows 7 pod pripomočki z ostalimi "gadgeti" - ura, vreme...). Hvala za kakršnokoli pomoč.

strikar
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 17.11.2008, 11:53

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a strikar » 01.09.2011, 20:39

nzmuzika napisal/-a:Zdravo!
Zanima me ali poznate kakšen program s katerim bi lahko videoposnetek razrezal na pol (torej, da bi predvaajal polovico videa). Poiskusil sem že Windowsega makerja, vendar je kvaliteta posnetka zelo slaba, čeprav le razrežem video na pol brez drugih nastavitev.
prosil bi za pomoč in hvala


Poizkusi z Pinnacle !

zeco
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 65
Pridružen: 26.01.2009, 17:58
Kraj: Črnomelj

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a zeco » 02.09.2011, 07:26

Muha napisal/-a:Pozna kdo kakšen program, ki ti na namizju prikaže malo večji koledar z opomnikom (ne tisti, ki ga imaš avtomatsko na Windows 7 pod pripomočki z ostalimi "gadgeti" - ura, vreme...). Hvala za kakršnokoli pomoč.

Mogoče ti lahko google kaj pomaga. Ima namreč ogromno pripomočkov, ki si jih namestiš na namizje. (google desktop)
http://desktop.google.com/plugins?hl=sl
Vsak začetek je težak

nzmuzika
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 04.02.2011, 16:22

Re: Oddelek za tehnologijo:-)

OdgovorNapisal/-a nzmuzika » 25.09.2011, 17:19

Ali mogoče kdo ve, kako lahko na Audacityu nastaviš kvaliteto snemanja na več kot 128 kb/s? Hvala za pomoč


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost