Igranje na zabavah, špili...

jakadrolc
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 06.02.2015, 10:56

Igranje na zabavah, špili...

OdgovorNapisal/-a jakadrolc » 15.03.2016, 21:18

Zdravo. Mene zanima, če kdo od vas s harmoniko igra po zabavah, veselicah...kaj govorite med pesmimi, da navežete stik z gosti? Kakše šale, skeče ali samo poveš kaj o naslednji pesmi??? Hvala za info :D

darkside
Mali godec
Mali godec
Prispevkov: 94
Pridružen: 29.03.2014, 00:34

Re: Igranje na zabavah, špili...

OdgovorNapisal/-a darkside » 16.03.2016, 15:03

sicer ne igram dosti ampak imej kake šale pa kak skeč.... ker če boš samo špilal je brezveze pa jim ni toliko zanimivo.

ko malo spoznaš goste lahko tudi v kak hec vključiš katerega od njih - seveda ne žaljivo in poniževalno. je pa odvisno koliko tisti gost zastopi hec :)
Rutar Juliana R B-Es-As

Tojo
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 18
Pridružen: 02.07.2013, 15:03

Re: Igranje na zabavah, špili...

OdgovorNapisal/-a Tojo » 22.11.2016, 19:51

-Vkluči glasbene želje (ampak tu vedi da bodo gostje hoteli vsemogoče pesmi, včasih tudi kakšne ki se jih na harmoniko skorajda ne da zaigrati) - zato tu omeji razpon želj na določenega avtorja mogoče ali na kak drug način.

- Oznani da sledi npr. venček petih avsenikovih valčkov in da so vabljeni k prepevanju... sledi 5 narodnih, 5 slakovih polk.
- Pred pesmijo jim povej naj ugotovijo naslov pesmi ki jo boš zaigral (zaigraš neko manj poznano skladbo) tisti ki se je najbolj približal dobi ima glasbeno željo ali kaj podobnega,..

Veliko je improvizacije, skušaj biti zabaven in skušaj igrati skladbe, ki pašejo v določene trenutke in to jasno naznani z naslovom skladbe npr. z družbo ste nekje zvečer v zidanci in sedite pod brajdami. Zaigraj "Med brajdami" ali pa "Na večer", na veselici se toči vino nameniš naslednjo skladbo vinu npr. "Ob dobri kapljici" ali "Nocoj ga pijemo"

Upam da sem dal kakšno idejo :)
brez HARMONIKE se ne da živet!
Pečjak C-F-B


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost