MIDI na frajtonercah

Glasilke, mehovi, jermeni, midi sistemi; vaše harmonike itd.
MAGO
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 53
Pridružen: 05.02.2009, 08:42
Kraj: SLOVENIJA

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a MAGO » 26.02.2012, 17:41

Ja, za modul.

Milan
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 7
Pridružen: 02.12.2008, 17:42
Kraj: Trbovlje

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a Milan » 26.02.2012, 17:48

Hvala za odgovor, jo bom nabavil.

netoman
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 13.04.2013, 11:13

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a netoman » 08.07.2013, 09:33

Lep pozdrav!!

Imam Alpen harmoniko brez glasilk z že ugrajenim HDS modulom.Zanima me programiranje preko tačunalniškega programa.
Ali bi me kdo lako navadil ali vsaj pokazal kako to gre.Hvala in lep pozdrav.

lopow
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 14.11.2012, 20:47

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a lopow » 04.08.2013, 21:52

Pozdravljeni. Namen imam vgraditi MIDI v mojo frajtonarco. Odločam se mec Apolon Blue line in HDS MIDI, predvsemzaradi tega, ker imata oba ponudnika svoj modul.
Zanima me kakšne so ozkušnje z modulom od Apolona in od HDS.

rajmund
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 12
Pridružen: 25.08.2012, 20:48

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a rajmund » 27.11.2013, 22:23

frajtoni napisal/-a:LP,

zanimajo me vaše izkušnje z vgradnimi midi sistemi v harmonikah, a te zadeve delujejo zanesljivo,... Sam ga sicer nimam, malo sem ga preizkusil na MOS-u, zadeva seveda daje poln glas, vendar zame je frajtonarca v živo (brez spremljav) še vedno zakon. Ali je pri nas več proizvajalcev oz. tistih, ki vgrajujejo uvožene midi sisteme?


Dober večer
Mene zanima ,če bi mi lahko gdo nastavo spremljavo za domačo muziko .Imam tooter midi in modol Korg i5m.
moj naslov
rajmund55@gmail.com

lep večer

milkyway
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 57
Pridružen: 05.02.2012, 22:02

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a milkyway » 29.11.2013, 17:06

http://www.youtube.com/watch?v=im3rIRSWz3g
Zanima me, ali je kdo že videl, slišal ali mogoče celo sprobal to zadevo v" živo"!!! Si je možno ogledat tudi kje v naših trgovinah? Lep pozdrav in vnaprej hvala za eventuelne komentare. Sicer pa prava frajtonarca je le PRAVA!

mckmck
Moderator
Moderator
Prispevkov: 489
Pridružen: 11.08.2011, 00:40

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a mckmck » 30.11.2013, 15:55

Trgovina Glasbila d.o.o ima to harmoniko. Cene se gibljejo tam okol 1300eur.
Naročite se na Youtube kanal z videolekcijami za harmoniko . Ime kanala Diatonko.

milkyway
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 57
Pridružen: 05.02.2012, 22:02

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a milkyway » 02.12.2013, 18:00

mckmck napisal/-a:Trgovina Glasbila d.o.o ima to harmoniko. Cene se gibljejo tam okol 1300eur.

Hvala za informacijo. Mogoče še kakšna iskušnja ali mnenje , će kdo ima....!

grega2410
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 11.07.2010, 10:03

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a grega2410 » 13.03.2014, 21:00

Praktična je zelo pomoje ker maš ogrmono zvokov gor, pa vse dure za nas frajtonarje bomba. Cena je temu potem minimalna če gledaš kaj vse dobiš zato. Probal je še nisem mislim pa da za ta denar pa da vse to od elektronike dobiš v tem paketu, za igranje verjetno ni bogve kaj oziroma se morš pač privadit. Ne zdi se mi slabo da daš v avto samo en mali kufer pa z harmonko pa maš za bend ali pa za duo vse dure, si lepo bariton pa kitaro na base nastaviš pa gasa.

Upam da jo probam kdaj če ne kupim, ima vse kar rabim razen poltoni pa obupno falijo :D. Pa cenovno ugodnejša ko neka slabša nova frajtonerca

tomzi23
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 15
Pridružen: 23.08.2008, 16:17

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a tomzi23 » 24.02.2015, 18:37

Pozdravljeni

Kaj pa midi preko ipada? Je že kdo probaval, potem ne rabiš modula ali kako?
hvala

rzupan
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 140
Pridružen: 25.08.2009, 14:54
Kontakt:

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a rzupan » 06.01.2016, 18:15

Ima kdo kakšen fotografije midija? Kako to zgleda znotraj harmonike? Kateri senzorji so vgrajeni?
haRmOniKa

ludix jr
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 14.01.2016, 23:23

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a ludix jr » 14.01.2016, 23:32

Zdravo!

Zanima me če mogoče kdo ve če ima totter midi še kdaj sejem in kje
Hvala!
Lp
X

Tilenizhorjula
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 06.02.2016, 18:15

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a Tilenizhorjula » 06.02.2016, 18:23

Jaz osebno nimam midija v harmoniki, imam pa prijatelja, ki ga ima na klavirski harmoniki. Stvar je zelo uporabna za igranje solo, kot za konponiranje(seveda če imaš prave stvari). Da ti midi deluje dobro rabis seveda dobro ozvočenje(priporočam par studijskih monitorjev), rabis tudi mešalko, sound modul, lahko tudi ton generatorje, ki jih dobis za posteno ceno(starejsi, ki so dobri priblizno 150€ iz japonske. Kar pa se tice samega mnenja o stvari mislim da je zelo dobra neglede ali igras v ansamblu ali doma zase, lahko midi izklopis in uzivas v sami harmoniki.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost