MIDI na frajtonercah

Glasilke, mehovi, jermeni, midi sistemi; vaše harmonike itd.
dejan1000
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 551
Pridružen: 29.05.2010, 20:06
Kraj: Lenart v Slovenskih Goricah

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a dejan1000 » 30.12.2010, 15:52

Mene pa zanima, če zaigraš prehod z osnovnimi basi (torej na midiju le bariton ali kontrabas) ali se oglasi tudi kitara; vse je mišljeno kot igranje v živo na midi, brez tega da bi prej vse posnel. Kako je s tem pri Totterju, HDSu in ostalih midijih?
Hvala in LP

MAGO
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 53
Pridružen: 05.02.2009, 08:42
Kraj: SLOVENIJA

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a MAGO » 30.12.2010, 20:07

dejan1000 napisal/-a:Mene pa zanima, če zaigraš prehod z osnovnimi basi (torej na midiju le bariton ali kontrabas) ali se oglasi tudi kitara; vse je mišljeno kot igranje v živo na midi, brez tega da bi prej vse posnel. Kako je s tem pri Totterju, HDSu in ostalih midijih?
Hvala in LP

Ja ,ko igraš base (kontrabas,bariton ,e-bas), poleg igraš tudi kitaro,na prehodih pa nastane problem.Rešitev je tukaj stopalka s katero na prehodu odvzameš kitaro in pa podaljšaš bas,da pride bolj poln prehod.Tak sistem ima HDS ,pa mislim ,da nobeden drug. Z midijem se vse igra v živo in ne moreš nič poprej posnet ,lahko si le nastavljaš zvoke,dodajaš ali odvzemaš inštrumente-(trio,kvintet...)

l.p.

dejan1000
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 551
Pridružen: 29.05.2010, 20:06
Kraj: Lenart v Slovenskih Goricah

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a dejan1000 » 30.12.2010, 21:19

Hvala. Pozabil sem omenit, da bi jaz rad da se oglasi kitara v tistem taktu, ko zaigra prehod bas. Torej ko zaigram prehod z kontrabasom ali baritonom, a je možno da v tistem taktu spremljavo igra tudi kitara? Poznam enega s harmoniko, vendar nažalost nevem kateri midi ima. Tam je tako, da ko zaigra prehod z baritonom kitara utihne in sliši se le bariton in to mi ni preveč všeč. Jaz bi rad da bi kitara vseskozi poleg šla, kljub temu da zaigram le osnovni bas (bariton).
LP

MAGO
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 53
Pridružen: 05.02.2009, 08:42
Kraj: SLOVENIJA

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a MAGO » 31.12.2010, 20:12

dejan1000 napisal/-a:Hvala. Pozabil sem omenit, da bi jaz rad da se oglasi kitara v tistem taktu, ko zaigra prehod bas. Torej ko zaigram prehod z kontrabasom ali baritonom, a je možno da v tistem taktu spremljavo igra tudi kitara? Poznam enega s harmoniko, vendar nažalost nevem kateri midi ima. Tam je tako, da ko zaigra prehod z baritonom kitara utihne in sliši se le bariton in to mi ni preveč všeč. Jaz bi rad da bi kitara vseskozi poleg šla, kljub temu da zaigram le osnovni bas (bariton).
LP


Pri HDS midi-ju je spremlava kitare na vseh basih,tako da ,če jo hočeš igrat tudi ob prehodih ni noben problem,vendar za mene lepše zveni če bariton ali kontrabas samo podaljšaš,kitaro pa odvzameš,je pa to stvar okusa.Glede igranja kitare ob prehodih ,kot navajaš pa ne vem če je to mogoče ,kajti če kitara igra , ob prehodih pa ne,je treba sigurno v midi tisti čas,ko ne igra poslat določen signal ,da kitaro izklopiš, tako ,da okol tega se pozanimajČe te pa še kaj zanima pa kar vprašaj.
l.p.

bojan7
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 24.02.2009, 10:04
Kraj: Kidričevo
Kontakt:

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a bojan7 » 01.01.2011, 20:11

dejan1000 napisal/-a:Hvala. Pozabil sem omenit, da bi jaz rad da se oglasi kitara v tistem taktu, ko zaigra prehod bas. Torej ko zaigram prehod z kontrabasom ali baritonom, a je možno da v tistem taktu spremljavo igra tudi kitara? Poznam enega s harmoniko, vendar nažalost nevem kateri midi ima. Tam je tako, da ko zaigra prehod z baritonom kitara utihne in sliši se le bariton in to mi ni preveč všeč. Jaz bi rad da bi kitara vseskozi poleg šla, kljub temu da zaigram le osnovni bas (bariton).
LP

Apolon midi ima to možnost, sem igral na njega, in ko stisneš bas še je zraven ritem kitara, maš pa polno različnih možnosti.

Lp, Bojan :)
Lp, Harmonika Vidovič S pesmijo je v življenju lepo, s pesmijo si podajmo roko...

karlo
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 10.02.2011, 22:00

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a karlo » 13.02.2011, 22:41

me zanima kako je z stereom na totterju ali je možno ločit po kanalu, recmo v levem basno stran in v desnem prim (trobenta,klarinet pa to)popolnoma ločeno

dejan1000
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 551
Pridružen: 29.05.2010, 20:06
Kraj: Lenart v Slovenskih Goricah

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a dejan1000 » 18.03.2011, 18:31

Mene pa zanima, katere proizvajalce MIDI sistemov za harmonikov še poznate, poleg omenjenih: HDS music, Totter midi, Blueline midi in Limex midi. Prosil bi samo za imena, brez kakšnih reklam, cen ali linkov.
Hvala za odgovore

Muzka

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a Muzka » 20.03.2011, 09:22

Midi harmonike izdeluje tudi EXCELSIOR.Starejša stvar so bile MIDIVOX elektronske
harmonike, ki so bile elektronske, vendar se po kvaliteti ne morejo primerjati z današnjimi MIDI sistemi.
Še ena zanimiva stvar. Ameriške popolnoma elektronske harmonike ROLAND, na primer
model FR-7.To je klavirska popolnoma elektronska harmonika ( brez glasilk) na visokem
nivoju. Podobno imajo sedaj tudi diatonično elektronsko harmoniko, ki pa ni tako dobra
kot FR-7. Prednost elektronskih harmonik, je da ne potrebujejo uglasitve, so brez mehanskih delov. FR-7 ima vgrajena že dva zvočnika,ter velik izbor vgrajenih inštrumentov,spremljav, godal, trobil, skratka cel orkester. Slaba lastnost : po kvaliteti zvoka niso enakovredne klasičnim harmonikom. :roll:

bombaaa
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 21.08.2011, 11:22

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a bombaaa » 21.08.2011, 11:47

Sem nov na forumu in me nekaj zanima. imam najbolj osnovni midi sistem na basni strani od toterja brez kontrolne plošče. priklopil sem na zvočni modul SM -AC1200 kateri ma veliko možnosti za nastavlanje zvokov ,shranjevanje programov, itd... samo je problem ker ne znam skoraj nič nastavljati in ne dobim ven zvokov kot jih želim.... Zdej me pa zanima če je kdo imel ta osnovni basni midi in če mu je ratal nastavit modul. in pa če ima kdo ta midi na basni strani z kontrolno polščo z 50 programi..naj mi piše na privat ker mam nekaj vprašanj. hvala

dreta

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a dreta » 09.10.2011, 13:18

Mene pa zanima če ma kdo apolon blu line midi.
Sem kupil harmoniko,z tem midijem,pa ne vem kako se priključi na računalnik,ali prek blu tuta,ali usb.Če ga računalnik išče ga ne najde tudi če je vkljopljen midi na usmernik

dreta

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a dreta » 09.10.2011, 13:33

[quote="dreta"]Mene pa zanima če ma kdo apolon midi.
Sem kupil harmoniko,z tem midijem,pa ne vem kako se priključi na računalnik,ali prek blu tuta,če ga računalnik išče gaa ne najde ,tudi če je vkljopljen midi na usmernik,
ali usb in če je preko usb ali pride v harmoniko ali v modul.

kriko07
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 58
Pridružen: 26.09.2011, 22:29

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a kriko07 » 12.10.2011, 20:23

Lep pozdrav
Sem lastnik Žvegliča..b-es-as
In si mislim ugraditi totter midi..zdaj pa nevem koliko bi prišel kvintet...
Lp.

Odgovore na privat.
admin
Kriko07

verby
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 08.11.2011, 12:17

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a verby » 25.11.2011, 16:54

Kupil sem rabljeno harmoniko z vgrajenim MIDI jem. Morda kdo po slikah ve za kateri sistem gre?

hvala

Slika

Slika

mckmck
Moderator
Moderator
Prispevkov: 489
Pridružen: 11.08.2011, 00:40

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a mckmck » 25.11.2011, 17:38

To zgleda, da je bolj home made narejen midi.
Tako ploščico ti jo vsak elektronik zna sciniti in povezati.
Naročite se na Youtube kanal z videolekcijami za harmoniko . Ime kanala Diatonko.

strikar
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 17.11.2008, 11:53

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a strikar » 25.11.2011, 17:46

[quote="verby"]Kupil sem rabljeno harmoniko z vgrajenim MIDI jem. Morda kdo po slikah ve za kateri sistem gre?

hvala

Po moje so to samo mikrofoni!

mckmck
Moderator
Moderator
Prispevkov: 489
Pridružen: 11.08.2011, 00:40

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a mckmck » 25.11.2011, 17:47

strikar napisal/-a:
verby napisal/-a:Kupil sem rabljeno harmoniko z vgrajenim MIDI jem. Morda kdo po slikah ve za kateri sistem gre?

hvala

Po moje so to samo mikrofoni!


Najbrž, da imaš prav!
Naročite se na Youtube kanal z videolekcijami za harmoniko . Ime kanala Diatonko.

verby
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 08.11.2011, 12:17

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a verby » 25.11.2011, 18:05

Hvala

Milan
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 7
Pridružen: 02.12.2008, 17:42
Kraj: Trbovlje

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a Milan » 26.02.2012, 15:19

Prej sem imel bluline midi,sedaj sem kupil novo harmoniko v katero sem dal vgraditi TM-4-Lux in TM-4-Akustik.Ima funkcijo
kitarist kvintet aktivni preklop instrumentov ,modul imam od hds prosound1.Komaj čakam ta teden jo dobim,da sprobam.

MAGO
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 53
Pridružen: 05.02.2009, 08:42
Kraj: SLOVENIJA

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a MAGO » 26.02.2012, 16:52

Milan napisal/-a:Prej sem imel bluline midi,sedaj sem kupil novo harmoniko v katero sem dal vgraditi TM-4-Lux in TM-4-Akustik.Ima funkcijo
kitarist kvintet aktivni preklop instrumentov ,modul imam od hds prosound1.Komaj čakam ta teden jo dobim,da sprobam.

Uff ,to bo sekalo,če imaš možnost si vzemi še stopalko ,stane okol 100 eur ,sam je pa zakon.
l.p.

Milan
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 7
Pridružen: 02.12.2008, 17:42
Kraj: Trbovlje

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a Milan » 26.02.2012, 17:10

Misliš stopalko za modul.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost