MIDI na frajtonercah

Glasilke, mehovi, jermeni, midi sistemi; vaše harmonike itd.
Brudar B
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 16
Pridružen: 10.05.2009, 12:43
Kraj: novo mesto

OdgovorNapisal/-a Brudar B » 13.07.2009, 23:30

No jaz sem si dal vgradit HDS midi in je res super stvar,pri tem midiju sta dve pomembni stvari,ki jih ostali nimajo in to je zvočni modul Pro.SOUND 1,zvoki so posneti v studiu in so res originalni in pa stopalka s katero menjaš programe,odvzemaš ali dodajaš inštrumente,lahko tudi med samim igranjem ,na prehodih odvzameš ritem kitaro-podaljšaš bariton ali kontrabas,res super stvar.

Glede cene,je pa tako,da tukaj dobiš komplet zadevo z modulom,ki je vsaj 5x boljši od ketrona SD 2 za cca.1500-1600-akcijska cena,mislim ,da imajo še akcijo,za več informacij pa pokliči Glasbeni center ČURIN(051 424-054 Bojan) ,oni so generalni uvoznikin tudi vgradijo midi v frajtonarco.


L.P. Blaž Brudar

Blaž
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 217
Pridružen: 19.03.2007, 20:58
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Blaž » 13.07.2009, 23:41

Blaž to si dal v Rutarco al lanzinger?
Rutar tolminka, 2007Slika

Brudar B
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 16
Pridružen: 10.05.2009, 12:43
Kraj: novo mesto

OdgovorNapisal/-a Brudar B » 13.07.2009, 23:48

No sem kar nekaj časa razmišljal v katero bi dal,potem mi je pa Tomaž svetval RUTAR-co,tako da ga imam v R-R, je tut lažja za špilat.


B.B.

Blaž
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 217
Pridružen: 19.03.2007, 20:58
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Blaž » 13.07.2009, 23:52

Sej pomoje je tut bolš. Drugač je pa kr draga tale stvarca, upam da ti bo dobr služil!

Blaž.K.
Rutar tolminka, 2007Slika

Brudar B
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 16
Pridružen: 10.05.2009, 12:43
Kraj: novo mesto

OdgovorNapisal/-a Brudar B » 14.07.2009, 00:07

Ja upam,no špilov sem že na eni deklišni,so rekl da,je blo super

Muzka

MIDI

OdgovorNapisal/-a Muzka » 19.07.2009, 09:21

Midi je super :
- lahko igraš vse glasbene stile
- nastaviti se da vse : trio, kvintet, godalni orkester, pihalni orkester....
- super za "One man band "
- je pa programiranje dokaj zahtevno :


8)

Reporter
Dober muzikant
Dober muzikant
Prispevkov: 278
Pridružen: 08.03.2007, 08:19

Re: MIDI

OdgovorNapisal/-a Reporter » 19.07.2009, 12:36

Muzka napisal/-a:Midi je super :
- lahko igraš vse glasbene stile
- nastaviti se da vse : trio, kvintet, godalni orkester, pihalni orkester....
- super za "One man band "
- je pa programiranje dokaj zahtevno :


8)


Če lahko vse glasbene stile odigram samo na harmonko, potem je logično da lahko tudi z midijem. Nemoreš ti smo če maš midi odigrat vse glasbene stile. Gumbi na harmonki so važni xD

vkras

OdgovorNapisal/-a vkras » 19.07.2009, 14:45

Pozdravljeni,
sem prvič na tem forumu in me par stvari zanima glede tega HDS midi sistema. V eni frajtonarci imam namreč vgrajen Totter midi že kar nekaj let, pa nisem preveč navdušen nad njim (kasnenje zaznave meha ven-noter, težko programiranje vseh razpoložljivih instrumentov-variacij na klaviaturi Korg pa1 xpro), pa me zanima kako je to urejeno pri HDS midiju. Za vse informacije bi bil zelo hvaležen, predno bi ga dal vgraditi v drugo frajtonerco od Rutarja.
Lep pozdrav!

Brudar B
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 16
Pridružen: 10.05.2009, 12:43
Kraj: novo mesto

OdgovorNapisal/-a Brudar B » 20.07.2009, 11:40

Ja z HDS midi sistemom res lahko špilaš vse zvrsti glasbe,se pa strinjam Tadej,da moraš harmonko kar obvladat.
No programiranje je res kar zahtevno,meni je to sprogramiral Sandi Jug,sprogramira ti kakor želiš in ti tudi svetuje,lahko pa si tudi sam ,iz priloženega CD-ja ,ko pa imaš sprogramirano ,potem pa za določeno zvrst glasbe uporabiš ustrezen kanal na modulu (1-100),čist enostavno,npr.(igraš z baritonom ali kontrabasom ,to maš shranjeno na 5 kanalu,v drugem delu potrbuješ klarinet ali trobento (avsenikova gl.)pa si shraniš na 6 kanal in potem s stopalko sam preklapljaš,in na tak način si zadevo sprogramiraš.
No to je seveda preko modula, kako bi zadeva delovala prek sinta ,pa ne vem.

Kar se tiče točnosti igranja ,oziroma zaznavanje meha nimam pripomb ,vse dela tako kot mora .

L.P. Blaž

rider
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 50
Pridružen: 24.09.2009, 16:27

OdgovorNapisal/-a rider » 25.09.2009, 15:17

zanima me kateri model midija ima naslednje lastnosti ki bi jih jaz želel:
-imeti mora vgrajen midi na basih in na diskantni strani, in imeti mora vgrajen tisti displej na katerem menjaš programe.

kateri midi je s takšnimi lastnostmi najcenejši.....

l.p.

urban
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 997
Pridružen: 10.12.2006, 17:54
Kraj: Kamnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a urban » 25.09.2009, 16:31

Melodija, letnik 1983, B-Es-As
Grilc, letnik 2007, C-F-B

rider
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 50
Pridružen: 24.09.2009, 16:27

OdgovorNapisal/-a rider » 25.09.2009, 20:28

nič ni.
rad bi da ima takšen displej kot je ta na sliki , in potem harmonika zveni kot da je kitara,klavir...

l.p.
Zadnjič spremenil rider, dne 25.09.2009, 20:40, skupaj popravljeno 1 krat.

rider
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 50
Pridružen: 24.09.2009, 16:27

OdgovorNapisal/-a rider » 25.09.2009, 20:38

Zadnjič spremenil rider, dne 25.09.2009, 20:41, skupaj popravljeno 2 krat.

rider
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 50
Pridružen: 24.09.2009, 16:27

OdgovorNapisal/-a rider » 25.09.2009, 20:40

ali ima model TM-3-S Že displej in možnost nastavitve vrste zvoka v harmoniki(npr citre)


pa da ne bom odpiral nove teme, ali ima kdo harmoniko s takšnim midijem za prodat. do cene največ 2500 €

urban
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 997
Pridružen: 10.12.2006, 17:54
Kraj: Kamnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a urban » 25.09.2009, 21:12

Ja, kakor se spomnim ima zaslonček in pa 50 programov.

lp,
U.
Melodija, letnik 1983, B-Es-As
Grilc, letnik 2007, C-F-B

rider
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 50
Pridružen: 24.09.2009, 16:27

OdgovorNapisal/-a rider » 25.09.2009, 23:12

kaj pa pravite na tega http://www.apolon.org/ bluline.

ali ima kdo takšnega. kateremu modelu od totterja je najbolj podoben, in ali ima tudi display, ter kakšno slikico če ima kdo. je pa kar veliko cenejši

l.p.

urban
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 997
Pridružen: 10.12.2006, 17:54
Kraj: Kamnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a urban » 26.09.2009, 08:06

rider napisal/-a:kaj pa pravite na tega http://www.apolon.org/ bluline.

ali ima kdo takšnega. kateremu modelu od totterja je najbolj podoben, in ali ima tudi display, ter kakšno slikico če ima kdo. je pa kar veliko cenejši

l.p.


Že na prvi strani piše, se ti ni dalo brati, ane?

Vgradnja MIDI vmesnika ne posega v izgled harmonike (ne potrebuje zaslona ali zunanje vidnih kontrol)

:dazed:
Melodija, letnik 1983, B-Es-As
Grilc, letnik 2007, C-F-B

rider
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 50
Pridružen: 24.09.2009, 16:27

OdgovorNapisal/-a rider » 27.09.2009, 10:43

kako pa potem naštimaš zvok,zven...

urban
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 997
Pridružen: 10.12.2006, 17:54
Kraj: Kamnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a urban » 27.09.2009, 11:36

Vse ti piše! Preko računalnika priklopiš midi. :? Potem pa kakor jaz razumem zvok spreminjaš s tipkami na melodijski strani, nekako (morda kako posebno zaporedje?). Drugače pa če te zanima kontaktiraj proizvajalca...
Melodija, letnik 1983, B-Es-As
Grilc, letnik 2007, C-F-B

rider
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 50
Pridružen: 24.09.2009, 16:27

OdgovorNapisal/-a rider » 27.09.2009, 12:40

urban potem potrdiš da ima model tm-3-s diskant in bas mikfrofone, ter 50 programov

l.p.

aja katerega bi mi pa bolj priporočil


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost