MIDI na frajtonercah

Glasilke, mehovi, jermeni, midi sistemi; vaše harmonike itd.
dejan1000
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 551
Pridružen: 29.05.2010, 20:06
Kraj: Lenart v Slovenskih Goricah

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a dejan1000 » 15.07.2010, 15:03

Zanima me kam se lahko priključi midi sistem. Brskal sem po spletni strani HDS music kjer si moreš poleg midi sistema nabavit zvočni modul. Zanima me ali se ta modul priključi direktno na zvočnike ali za to potrebuješ klaviature, mešalne mize ali kaj podobnega.
Hvala za vse informacije

mckmck

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a mckmck » 15.07.2010, 19:00

Nisem siguren mislim pa da se preko mešalne mize priklopi najbrš pa se da tudi na zvočnike direkt.

Lp

SwIfty
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 173
Pridružen: 06.09.2006, 22:45

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a SwIfty » 18.07.2010, 21:42

dejan1000 napisal/-a:Zanima me kam se lahko priključi midi sistem. Brskal sem po spletni strani HDS music kjer si moreš poleg midi sistema nabavit zvočni modul. Zanima me ali se ta modul priključi direktno na zvočnike ali za to potrebuješ klaviature, mešalne mize ali kaj podobnega.
Hvala za vse informacije


Za vadit doma - za sebe, je dovolj 1 aktivni zvočnik pa modul direkt na zvočnik (nima kaj bit, že večkrat sprobano). Za kaj več, kakšna večja skupina ljudi itd. pa je že fajn mešalka pa 2 zvočnika... Maš več možnosti npr. za mikrofone, itd. :)

freitonspela
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 19.07.2010, 23:08

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a freitonspela » 19.07.2010, 23:18

Fraytony napisal/-a:Stestirano! Nekateri soundi razen kitare so res fenomenalno dobri... lepo se slišijo, ampak!! zadeva šteka, izpušča tone in še kaj ... to ni zanesljiv midi... pa kot sem že v drugi temi omenil ga morate dat sprogramirat ker vem Alpen to ne zrihta.... cena mala, vse ostalo pa tudi, predvsem kvaliteta delovanja!

aja... kitarist pa je res kot iz škatle...tako se namreč sliši kot da je zaprt v škatlo namesto da stoji na odru z vami! Vedeti je treba da je to vseeno umeten sound... kitara še najbolj... čist mimo



Freytony, ko berem tvoje poste mi gre na bruhanje. Mam občutek da ne veš kaj je dober sound kitare, kaj je dober sound baritona itd. Vse povprek žališ in zaničuješ.
HDS modul ima pa resnično naravne zvoke. Snemal jih je Mike (igra pri Igor in Zlati Zvoki) no če *******************admin (Glej prafila foruma!)

Še odgovor : midi (kateri koli) se priklopi na zvočni modul, le ta na aktivno zvočnik ali pa na mešalno mizo večjega ozvočenja in to je to. Kot pa kolega pravi, za vajo je čisto dovolj en aktivni zvočnik. Sprobano in deluje. Paziti je potrebno samo da ima aktivc dovolj identičen sound, ker če si programirate midi na aktivcu se lahko zgodi da vam bo midi deloval na velikem centralnem ozvočenju od ansambla popolnoma drugače.
ALPEN Cis-Fis-H l.2009
Žveglič Be-Es-As l.2004
Rutar C-F-B l.1999
ZUPAN Be-Es-As l.1985

mckmck

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a mckmck » 20.07.2010, 18:44

Jaz do zdaj sem igral samo na totter midi ga ima prijateljica na harmoniki vgrajenega.
Zadeva je zame odlično res veliko funkcij, zvokov in zvok je tudi odličen.
Seveda ni tako kakor bi imel cel band okol tebe vendar za tiste, ki igrajo sami toplo priporočam.
Drugih do zdaj(žal) nisem imel možnost preizkusiti.

Lep pozdrav

Fraytony

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a Fraytony » 22.07.2010, 12:03

freitonspela napisal/-a:
Fraytony napisal/-a:Stestirano! Nekateri soundi razen kitare so res fenomenalno dobri... lepo se slišijo, ampak!! zadeva šteka, izpušča tone in še kaj ... to ni zanesljiv midi... pa kot sem že v drugi temi omenil ga morate dat sprogramirat ker vem Alpen to ne zrihta.... cena mala, vse ostalo pa tudi, predvsem kvaliteta delovanja!

aja... kitarist pa je res kot iz škatle...tako se namreč sliši kot da je zaprt v škatlo namesto da stoji na odru z vami! Vedeti je treba da je to vseeno umeten sound... kitara še najbolj... čist mimo



Freytony, ko berem tvoje poste mi gre na bruhanje. Mam občutek da ne veš kaj je dober sound kitare, kaj je dober sound baritona itd. Vse povprek žališ in zaničuješ.
HDS modul ima pa resnično naravne zvoke. Snemal jih je Mike (igra pri Igor in Zlati Zvoki) no če *******************!

Še odgovor : midi (kateri koli) se priklopi na zvočni modul, le ta na aktivno zvočnik ali pa na mešalno mizo večjega ozvočenja in to je to. Kot pa kolega pravi, za vajo je čisto dovolj en aktivni zvočnik. Sprobano in deluje. Paziti je potrebno samo da ima aktivc dovolj identičen sound, ker če si programirate midi na aktivcu se lahko zgodi da vam bo midi deloval na velikem centralnem ozvočenju od ansambla popolnoma drugače.

Jaz pa imam občutek da sploh brati ne veš! Nisem vsega šimfal.... Mike je kitarist 1A pa se ne kiti s tujim perjem! Moduli in kitarist v živo je 100 proti 1. Pa še en občutek imam hm ... da si na tem forumu registriran pod 20 različnimi imeni in reklamiraš HDS in Alpen kot da tega ni še nihče ugotovu.... :lol: tako da se lahko **************admin (Pravila!) .. . če moraš toliko reklamirat pa te robe nihče ne kupi :?

Zakaj si izpustu tista vprašanja o programiranju in štekanju midi sistema?! :P Se znaš spretno izogibat vprašanjem ki ti ne ležijo ... :|

Milan
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 7
Pridružen: 02.12.2008, 17:42
Kraj: Trbovlje

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a Milan » 10.08.2010, 02:21

Lep pozdrav imam bluline midi na obeh straneh modul ketron xd3 odlična zadeva

SwIfty
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 173
Pridružen: 06.09.2006, 22:45

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a SwIfty » 13.08.2010, 22:34

Milan napisal/-a:Lep pozdrav imam bluline midi na obeh straneh modul ketron xd3 odlična zadeva


xd3 je res dobra zadeva, ampak dokaj velika :D sicer pa blueline je dober midi, lahko se kosa z veliko dražjimi zadevami. Darko isto, človek da ga iščeš... 8)

Snose
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 12.02.2009, 21:35
Kraj: Mirna

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a Snose » 18.08.2010, 22:35

Hja, glede MIDI ja, se moram še js oglasit, izkušnje so pa naslednje:
Igram one man band,

- Totter Midi sem uporabljal 8 let intenzivno cca 60 špilov na let,Harmonika Melodija Mengeš CFB ter TM3 akustik, se pravi kot trio ter mikrofoni na primu. Na splošno nimam pripomb glede Tottra sam najbrž bi si mogu kak boljši modul kupit, če bi hotu pojačat, uporabljal sem KORG X5DR

- Letos Februarja "prehendlov" na LIMEX MIDI, ter novo harmoniko isto Melodija CFB - - razlika vsaj zame kot "heavy user" uporabnika midija - v vseh mogočih prostorih in zabavah - se mi je zdela ogromna!!

Imam brezžični model in zadeva res dela fenomenalno, res pa je da ti vzame nekaj časa za nastavit vse programe, (inštrumente, ritme za zabavne komade, midi fajle, playbacke....) amapak ko pa ti to rata si pa na konju, najbolj enostavno od vsega pa je, da imaš vse nastavitve na harmoniki, in to kjerkoli si (seveda govorim v bližini ozvočenja) se pravi praktični primer: postaviš ozovočenje in ti ni treba več hodit do ozvočenja ter nastavljat glasnost mikrofonov,programov, ritmem mašino...

Sicer moram zamenjat ozvočenje, ker sem danes preizkusil na profu Dyinacord ozvočenju od enga poznanega benda, pa so sam "oči oz ušesa na peclje vrgli" (kak sound...) trio u nulo kitara podvojenena na vsakem basu.... še sam sem se čudu :)

Na splošno je zadeva vrhunska za uporabo one man benda, fora vsega pa je da če uporabljaš MIDI potem je LEVA ROKA NAJBOLJ POMEMBNA, tu so prehodi z basi, pazit da ne pozabiš kitare, se pravi leva roka je RITEM MAŠINA, desno uporabljam sam mal za potresavat(če že pojem seveda...)
Tak - sm se mogu mal razpisat, pa upam da ne bo koga zmotilo kot reklama za LIMEX...
pač moje osebno mnenje....


PS: če pa koga kaj zanima pa rade volje odgovorim.
Narodna muska.... to je food za dušo

muzikantka
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 13
Pridružen: 14.08.2006, 19:33

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a muzikantka » 14.09.2010, 08:01

Mene pa zanima, če si daš vgraditi toter akustik tm-4 (to sta mikrofona za diskantni in basovski del), kaj še potrebuješ, da to deluje. Hvala za odgovor.
Vesela polka, vince in pesem, tri najlepše zame so stvari...

servisbojc

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a servisbojc » 19.09.2010, 10:11

Mislim da nič drugega :) . Saj planiraš vgraditi samo mikrofone.
Pozanimaj se tudi pri limeksu in HDS midi - oboji imajo tudi mikrofonske sisteme.

totter midi
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 10.02.2010, 01:03
Kraj: KOPRIVNICA
Kontakt:

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a totter midi » 13.10.2010, 00:12

No zdej pa tak,limex midi je na trgu že deset let,po pravici povedano
je veliko cenejši vendar od tega midija ni nič.
Res pa se je pojavil na področju Slovenije nov zastopnik midija ,ki se imenuje:HDS sistemi in uporabljajo zvočni modulPro.Sound.1 zvoki v modolu so semplani kar pomeni
,da naj bi bili naravni in ne iz general midi sistema posnetke lahko poslušaš na strani
Sandi Jug .Moje mišljenj je da je še totter midi zaenkrat nad vsemi kot ceni in kvaliteti
pa vendar dopuščam ,da o tem presodite sami.

Lep pozdrav:
AnsambelTotter Midi Sotošek
TOTTER MIDI SOTOŠEK

dejan1000
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 551
Pridružen: 29.05.2010, 20:06
Kraj: Lenart v Slovenskih Goricah

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a dejan1000 » 13.10.2010, 18:29

A je kje na internetu možno poslušati kakšen demo posnetek uporabe totter midija?
Hvala

MAGO
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 53
Pridružen: 05.02.2009, 08:42
Kraj: SLOVENIJA

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a MAGO » 15.10.2010, 10:12

No jaz mislim ,da je trenutno HDS MIDI boljši od ostalih ,ravno zaradi modula PRO SOUND 1, to pa zato ,ker ima naravne zvoke ,jaz sem z njim zelo zelo zadovoljen.
L.p.

dejan1000
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 551
Pridružen: 29.05.2010, 20:06
Kraj: Lenart v Slovenskih Goricah

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a dejan1000 » 17.10.2010, 19:22

Če prav razumem, potem gre takole: Midi sistem, ki se vgradi v harmoniko se lahko priključi direktno na klaviature ali direktno na zvočni modul. A lahko potem ta zvočni modul priključiš direktno na zvočnike ali je bolje da gre preko mešalke, ta pa potem na zvočnike?
Zanima me tudi ali je bolje da se midi priključi na zvočni modul (npr.: Pro.Sound.1 pri HDS, SC-8820 pri Totter midi) ali da se priključi na klaviature (v smislu da bo boljši zvok). Ali je odvisno od klaviatur kakšen zvok bo nastal (npr.: profesionalne klaviature Yamaha Tyros ali kakšne navadne začetniške z malo funkcijami in nastavitvami)?
Hvala za vse informacije in LP

Brudar B
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 16
Pridružen: 10.05.2009, 12:43
Kraj: novo mesto

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a Brudar B » 21.10.2010, 22:35

Ja na jutube se da slišat Totter , limex ,blueline,in HDS ,vendar boljše je ,če to slišiš v živo. Zame ima daleč najbolj naraven in kvaliteten zvok HDS,zato sem se tudi odločil zanj,(sem pa poprej slišal in sprobal vse štiri). Morda ,od začetka rabiš malo več časa ,da ga nastaviš ,kot si želiš in ko ti to uspe ,potem je to poezija,resnično je užitek igrat in posljušat. :)
l.p. Blaž

MaticRJ
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 10
Pridružen: 02.03.2009, 12:54
Kraj: Kamnik

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a MaticRJ » 31.10.2010, 18:21

Mene pa zanima kako pač če maš ti tisti mikrofonski sistem(bas+diskant) od totterja notri... Me zanima kako to notri naredi on, pač da se prenese basni del mikrofonov tja na desno stran... A to je brezžično al kako? A je kakšen poseben kabel v mehu?
LP

mckmck

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a mckmck » 01.11.2010, 11:36

MaticRJ napisal/-a:Mene pa zanima kako pač če maš ti tisti mikrofonski sistem(bas+diskant) od totterja notri... Me zanima kako to notri naredi on, pač da se prenese basni del mikrofonov tja na desno stran... A to je brezžično al kako? A je kakšen poseben kabel v mehu?
LP


Če se ne motim je tole povezano s kablom in ni brezžično.

Milan
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 7
Pridružen: 02.12.2008, 17:42
Kraj: Trbovlje

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a Milan » 19.11.2010, 19:38

Imam bluline midi prej sem imel ketrona xd3 sedaj sem nabavil hds prosound1 odlična zadeva nabavil sem pa tudi mikrofone thomann ACM01 odlično delujejo

rzupan
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 140
Pridružen: 25.08.2009, 14:54
Kontakt:

Re: MIDI na frajtonercah

OdgovorNapisal/-a rzupan » 29.12.2010, 15:07

Ali je kdo bolj podrobno raziskoval lasnosti in cene različnih midijev?
Kateri so najcenejši, kje je najboljše razmerje cene:kvaliteta, kateri so najdražji?

Razmišljam da bi izdelal harmoniko, namesto glasilk pa bi ugradil le midi sistem.
haRmOniKa


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost