Postavitev ozvočenja

Ozvočenja, osvetlitve, efekti, kabli itd.
krasna
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 13.01.2013, 11:56

Postavitev ozvočenja

OdgovorNapisal/-a krasna » 18.11.2014, 20:02

Pozdravljeni,
zanima me kaj vse uporabljate na špilih. Ali zvok nastavite zgolj z EQ na mešalni mizi in je to to ali uporabljate še kak reverb, compressor, gate,...
Poleg tega me zanima kako vse to nastavite, imate vedno s sabo tonskega tehnika kateri poskrbi za vse to ali en pod odrom posluša, drugi pa nastavlja parametre.
Tretje kar me zanima pa je kako imate nastavljene monitorje. Imate iste nastavitve kot na ozvočenju (kar je verjetno praktično če želiš imeti konstanten nadzor nad mixom), ali imate kakšne posebne nastavitve?

Najlepša hvala za odgovor!

knga
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 6
Pridružen: 07.11.2014, 10:29

Re: Postavitev ozvočenja

OdgovorNapisal/-a knga » 04.12.2014, 20:30

Nastavitve na mešalki imamo približno nastavljene vnaprej (Gaini, Eq+comp. po kanalih, reverb, ...). Z 28-pasovnim EQ-jem na masterju porežemo frekvence, ki bi utegnile cviliti/tuliti. Nastavljamo si sami, pač en gre poslušat, v rokah ima Ipada, in naredi spremembe, ki jih želi. Včasih se posnamemo Multitrack in predvajamo posnetek nazaj in zunaj vsi poslušamo. Za monitorje imamo in-ear slušalke, v njih pa isti zvok, kot gre iz mešalke v zvočnike. Seveda, pa je to stvar okusa, mnogi imajo monitorje nastavljene po svoje z Aux-i.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost