Klaviature

Malinuc
Dober muzikant
Dober muzikant
Prispevkov: 332
Pridružen: 02.05.2007, 08:59
Kraj: Postojna
Kontakt:

Klaviature

OdgovorNapisal/-a Malinuc » 06.01.2011, 10:56

Začel sem s klaviaturami Yamaha PSR E413, zdaj bi pa potreboval še ene in bi rad kupil malo boljše.
Rad bi nekaj, kar bi imelo solidne podlage (violine ipd.) in na splošno malo bolj profi zvok. Zdaj trenutno imam precej slabe trobente pa kar precej 'soundov' je začetniških.

Zanima me, kakšne klaviature mi priporočate, da bojo malo zmogljivejše, z boljšimi soundi in kako potem naknadno dodajaš nove.
A so to MIDI-ji, kje se jih dobi, katere se uporablja...

Hvala! :)
Slika

lucija
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 57
Pridružen: 04.05.2009, 18:23

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a lucija » 06.01.2011, 11:36

Malo boljši je PSR-s550, dosti boljši pa je PSR-S710

Malinuc
Dober muzikant
Dober muzikant
Prispevkov: 332
Pridružen: 02.05.2007, 08:59
Kraj: Postojna
Kontakt:

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a Malinuc » 07.01.2011, 19:04

Še kaj?
Slika

MAGO
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 53
Pridružen: 05.02.2009, 08:42
Kraj: SLOVENIJA

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a MAGO » 07.01.2011, 19:15

Priporočam YAMAHA PSR S900 ali 910,ima že vokoder.

l.p.

Malinuc
Dober muzikant
Dober muzikant
Prispevkov: 332
Pridružen: 02.05.2007, 08:59
Kraj: Postojna
Kontakt:

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a Malinuc » 08.01.2011, 10:04

Kaj pa, če bi želel kaj bolj poceni?

Na kaj morem biti pozoren sploh? A lahko vse klaviature predvajajo predvajajo vse sounde (da ne bi bile slučajno klaviature nekompatibilne s soundi, ki bi jih dokupil)?
Slika

Niko_muzikant
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 221
Pridružen: 28.01.2010, 21:00
Kraj: ok. Ptuj

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a Niko_muzikant » 17.02.2013, 09:56

Pozdravljeni,
imam problem s klaviaturo Yamaha PSR-S700. In sicer problem je ta, če imam prižgan ritem, ali karkoli drugega(midi, ali igram le melodijo brez ritma, in da imam glasnost (Master Volume) odpreto več kot polovico, mi začne nekaj pokati in šumeti v zvočnikih... Zanima me, kaj je težava, in zaradi česa je prišlo do tega, če bi mi znal kdo bolj natačno povedati... (To, da jih bom moral peljati na servis, to mi je že znano :) )
Hvala za pomoč..
Lp, Niko
Kdor ima jih rad kot jaz, te domače viže, naj zapoje na ves glas, te domače viže... (8)

guri
Dober muzikant
Dober muzikant
Prispevkov: 251
Pridružen: 30.04.2011, 08:20

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a guri » 17.02.2013, 10:39

najverjetneje je šel zvočnik. ali se morebiti napaka ponavlja tudi ko je klaviatura priklopljena na ozvočenje

Niko_muzikant
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 221
Pridružen: 28.01.2010, 21:00
Kraj: ok. Ptuj

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a Niko_muzikant » 17.02.2013, 10:51

guri napisal/-a:najverjetneje je šel zvočnik. ali se morebiti napaka ponavlja tudi ko je klaviatura priklopljena na ozvočenje

ne ne, ko je na ozvočenje priklopljeno, se tam sliši vredu, tak kot se mora, samo na klaviaturi sami se sliši pokanje in hreščanje... Aha, posledica česa bi pa to lahko bila ?
Kdor ima jih rad kot jaz, te domače viže, naj zapoje na ves glas, te domače viže... (8)

guri
Dober muzikant
Dober muzikant
Prispevkov: 251
Pridružen: 30.04.2011, 08:20

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a guri » 17.02.2013, 12:31

lahko zaradi mehanske poškodbe, ali pa se je kaj gor polilo, lahko pa zaradi prevelike glasnosti kakšnega ne kvalitetno izdelanega midija, kakšen boben je sploh zelo kritičen

Niko_muzikant
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 221
Pridružen: 28.01.2010, 21:00
Kraj: ok. Ptuj

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a Niko_muzikant » 17.02.2013, 13:13

Aha, okej, hvala obema ! ;)
Lp, Niko
Kdor ima jih rad kot jaz, te domače viže, naj zapoje na ves glas, te domače viže... (8)

SwIfty
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 177
Pridružen: 06.09.2006, 22:45

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a SwIfty » 18.04.2013, 12:07

Malinuc napisal/-a:Kaj pa, če bi želel kaj bolj poceni?

Na kaj morem biti pozoren sploh? A lahko vse klaviature predvajajo predvajajo vse sounde (da ne bi bile slučajno klaviature nekompatibilne s soundi, ki bi jih dokupil)?


Malinuc, zaj če je problem denar, pa poglej za kakšnimi rabljenimi klaviaturami, se dobijo vedno kakšne dobre, recimo: korg pa50, pa80 mogoče ali kakšna rabljena yamahica psr 710, 910, lahko tudi pogledaš za rolandi če želiš, g-800, g-1000 sicer precej stare zadeve, ampak eni zvoki trgajo. Lahko pa narediš kot jaz recimo. Obdržal sem starega rolanda ker itak skoraj nič ne dobim za njega je pa kot iz trgovine, omislil sem si rabljen sound modul ki ima božanske zvoke in bo za en čas super. Plus tega lahko sam modul v navezavi z klaviaturo uporabiš za izdelavo lastnih midijev, itd..., v glavnem stvar se da dobro "ponucat". No, kdor ima viška denarja si bo seveda omislil klaviaturo za 3000 eur in več, da ne bo rabil nekih nepotreebnih škatlic priklapljat, se razume. :dance:

Niko_muzikant
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 221
Pridružen: 28.01.2010, 21:00
Kraj: ok. Ptuj

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a Niko_muzikant » 05.08.2013, 17:35

Pozdravljeni,
imam klaviaturo Yamaha PSR S700, in me zanima, kje bi se dalo dobit nastavljene ritme in zvočne kombinacije za določene pesmi ?? Je to sploh možno kje dobit?

Hvala!
Lep pozdrav,
Niko
Kdor ima jih rad kot jaz, te domače viže, naj zapoje na ves glas, te domače viže... (8)

_martin_
Odličen muzikant
Odličen muzikant
Prispevkov: 472
Pridružen: 13.12.2006, 20:15
Kraj: Ravne na Koroškem, Ljubljana

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a _martin_ » 06.08.2013, 10:47

Kolikor mam jaz izkušnje, si je takšne nastavitve najbolje narediti sam. Preiščeš malo po ritmih, najdeš enega, ki je še najbol podoben originalu, potem še zvoke, tempo, ... Verjetno kdo take registracije tudi prodaja. Konec koncev, pa če kaj takega sam narediš, dodaš zraven vsakega komada še nekaj svojega okusa, da ni tako kot po midiju :).
Kapš C-F-B
Sitar B-Es-As
Sitar Cis-Fis-H
Hohner Morino VN
Yamaha Tyros

Niko_muzikant
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 221
Pridružen: 28.01.2010, 21:00
Kraj: ok. Ptuj

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a Niko_muzikant » 24.11.2013, 22:15

Zdravo,
ima kdo izkušnje z Yamaha PSR-S700... Večina te klaviature obvladam, ampak nikakor mi ne rata, kako se shrani OTS (One Touch Setting)... Nastavim na "1" neko kombinacijo zvokov, pa mi nikakor ne ostane na tipki "1"... Upam da me razumete.. :)

Hvala,
Lep pozdrav
Kdor ima jih rad kot jaz, te domače viže, naj zapoje na ves glas, te domače viže... (8)

_martin_
Odličen muzikant
Odličen muzikant
Prispevkov: 472
Pridružen: 13.12.2006, 20:15
Kraj: Ravne na Koroškem, Ljubljana

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a _martin_ » 25.11.2013, 08:35

Pa si potem na novo shranil ritem datoteko (potem, ko si že spremenil OTS nastavitve)?
Kapš C-F-B
Sitar B-Es-As
Sitar Cis-Fis-H
Hohner Morino VN
Yamaha Tyros

Niko_muzikant
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 221
Pridružen: 28.01.2010, 21:00
Kraj: ok. Ptuj

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a Niko_muzikant » 25.11.2013, 18:39

Ritem imam urejen po svoji želji, potem pa začnem izbirati zvočne kombinacije... pa mi ne uspe shraniti na OTS 1, da bi potem vsa skupaj (ritem + OTS 1-4) shranil pod "banke"
Kdor ima jih rad kot jaz, te domače viže, naj zapoje na ves glas, te domače viže... (8)

_martin_
Odličen muzikant
Odličen muzikant
Prispevkov: 472
Pridružen: 13.12.2006, 20:15
Kraj: Ravne na Koroškem, Ljubljana

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a _martin_ » 26.11.2013, 01:16

Pa shranjuješ na OTS na tak način, da držiš pritisnjen "Memory" gumb in nato klikneš na željeni OTS za izbrano zvočno kombinacijo?

Vsaj na Tyrosu se to naredi na tak način :).
Kapš C-F-B
Sitar B-Es-As
Sitar Cis-Fis-H
Hohner Morino VN
Yamaha Tyros

Niko_muzikant
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 221
Pridružen: 28.01.2010, 21:00
Kraj: ok. Ptuj

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a Niko_muzikant » 26.11.2013, 17:07

Aha, tako pa res gre... Hvala Vam/ti :)) Super
Kdor ima jih rad kot jaz, te domače viže, naj zapoje na ves glas, te domače viže... (8)

mckmck
Moderator
Moderator
Prispevkov: 489
Pridružen: 11.08.2011, 00:40

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a mckmck » 20.12.2013, 14:28

Eno vprašanje klaviaturisti!
Se, da na klaviaturah nastaviti midije tako, da pač igra samo klavir (drugo bas,kitara,bobni,vokal itd je v živo)?
Nisem klaviutarist zato vas sprašujem?
V kakšne programu se da to narediti, izklopiti druge inštrumente če se da seveda?

Lp
Naročite se na Youtube kanal z videolekcijami za harmoniko . Ime kanala Diatonko.

_martin_
Odličen muzikant
Odličen muzikant
Prispevkov: 472
Pridružen: 13.12.2006, 20:15
Kraj: Ravne na Koroškem, Ljubljana

Re: Klaviature

OdgovorNapisal/-a _martin_ » 20.12.2013, 23:39

To je izvedljivo, seveda. Odvisno spet od klaviature; jaz na Tyrosu lahko zvoke v midiju izklapljam direktno na klaviaturi (med drugim tudi nastavljam volumne posameznih kanalov). Drugače pa lahko tudi na računalniko midi odpreš v enem izmed programov za izdelavo midijev (Cubase, tudi kakšen Anvil studio je zadovoljiv za tako) in mu tam potem zbrišeš kanal, ki ga želiš izbrisati, oz. mu zmanjšaš volumen na 0.
Kapš C-F-B
Sitar B-Es-As
Sitar Cis-Fis-H
Hohner Morino VN
Yamaha Tyros


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost