Yamaha PSR S710 - Težave z nekaterimi midi datotekami

davor92
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 25.09.2009, 21:48

Yamaha PSR S710 - Težave z nekaterimi midi datotekami

OdgovorNapisal/-a davor92 » 09.12.2012, 16:35

Imam klaviaturo Yamaha PSR S710 in imam težave pri midi datotekah, ki so v osnovi ustvarjene za Rolandove klaviature (GS). Poskusil, sem že s PSRUTI in Yamaha Mega Enhancer-jem, vendar mi nikakor ne uspe datoteke pretvoriti tako, da bo na klaviaturi delala, kot bi morala. Največkrat po pretvorbi midi nima pravilnih bobnov in podobno... :(

Prosim za pomoč

nzmuzika
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 04.02.2011, 16:22

Re: Yamaha PSR S710 - Težave z nekaterimi midi datotekami

OdgovorNapisal/-a nzmuzika » 28.12.2012, 21:41

Če imaš program Sibelius, potem odpri MIDI datoteko in jo shrani v Yamaha XG MIDI format oz. kar v General MIDI. Mogoče bo delovalo.

davor92
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 25.09.2009, 21:48

Re: Yamaha PSR S710 - Težave z nekaterimi midi datotekami

OdgovorNapisal/-a davor92 » 01.01.2013, 21:17

nzmuzika napisal/-a:Če imaš program Sibelius, potem odpri MIDI datoteko in jo shrani v Yamaha XG MIDI format oz. kar v General MIDI. Mogoče bo delovalo.


Tudi to žal ne dela...še mogoče kakšen predlog?

guri
Dober muzikant
Dober muzikant
Prispevkov: 251
Pridružen: 30.04.2011, 08:20

Re: Yamaha PSR S710 - Težave z nekaterimi midi datotekami

OdgovorNapisal/-a guri » 02.01.2013, 16:53

davor92 napisal/-a:
nzmuzika napisal/-a:Če imaš program Sibelius, potem odpri MIDI datoteko in jo shrani v Yamaha XG MIDI format oz. kar v General MIDI. Mogoče bo delovalo.


Tudi to žal ne dela...še mogoče kakšen predlog?


če po vseh rešitvah, ki smo ti jih podali v dveh temah stvar ne deluje je edino da midije ročno popraviš na klaviaturi če pa tudi to ne deluje pa kupi nove midije kajti potem je nekaj hudo narobe z midiji.
razni midiji z interneta ala partis in moj blink niso podobni ničemur, profesionalni midiji ali ritmi imajo svojo ceno in jih boš zastonj težko dobil.

Vendar pa se tistih 100€ katerih nameniš zanj že na prvem špilu poplača, pa tudi špile lahko pridobiš s kvaliteto ne pa nekim ropotanjem.

Profesionalne midije dobiš pri evromidiju, duo gem in pa pri nekaterih posameznikih, ki jih izdelujemo sami, nekaj nas je tudi na forumu.

Najlepše in najkvalitetnejše pa je še zmeraj igranje v živo

davor92
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 25.09.2009, 21:48

Re: Yamaha PSR S710 - Težave z nekaterimi midi datotekami

OdgovorNapisal/-a davor92 » 03.01.2013, 21:16

guri napisal/-a:
davor92 napisal/-a:
nzmuzika napisal/-a:Če imaš program Sibelius, potem odpri MIDI datoteko in jo shrani v Yamaha XG MIDI format oz. kar v General MIDI. Mogoče bo delovalo.


Tudi to žal ne dela...še mogoče kakšen predlog?


če po vseh rešitvah, ki smo ti jih podali v dveh temah stvar ne deluje je edino da midije ročno popraviš na klaviaturi če pa tudi to ne deluje pa kupi nove midije kajti potem je nekaj hudo narobe z midiji.
razni midiji z interneta ala fartis in moj blink niso podobni ničemur, profesionalni midiji ali ritmi imajo svojo ceno in jih boš zastonj težko dobil.

Vendar pa se tistih 100€ katerih nameniš zanj že na prvem špilu poplača, pa tudi špile lahko pridobiš s kvaliteto ne pa nekim ropotanjem.

Profesionalne midije dobiš pri evromidiju, duo gem in pa pri nekaterih posameznikih, ki jih izdelujemo sami, nekaj nas je tudi na forumu.

Najlepše in najkvalitetnejše pa je še zmeraj igranje v živo


Midiji so v tem primeru mišljeni bolj kot rezerva, drugače igramo in tudi naprej mislimo igrati v živo. Čudno mi je bilo, in sem se že mislil, da je s klaviaturo kaj narobe. Drugače pa imam 10-15 midijev, ki so bili kupljeni pri Euromidiju in s tistimi ni panike.

Vseeno hvala za informacije

guri
Dober muzikant
Dober muzikant
Prispevkov: 251
Pridružen: 30.04.2011, 08:20

Re: Yamaha PSR S710 - Težave z nekaterimi midi datotekami

OdgovorNapisal/-a guri » 03.01.2013, 21:50

nevem zakaj potem takem takšna panika če igrate v živo glede midijov pa tudi če si misliv da je s klaviaturo zaradi tega kaj narobe težko dvomim da potem takem igraš v živo če klaviature ne poznaš podrobno vse skupaj le zveni bolj kot zgovor na moj post da raje igrajte v živo, vendar ti povem da vse v živo ne gre npr. v mojem primeru kjer igrava kot duo klaviatura + harmonika ali klaviatura + saxsafon.

Vendar s tem nemislim nič slabega o nikomur vsak so potrudi po svojih zmožnostih, še zmeraj dobrega muzikanta od povprečja loči humor, zgovornost in vokal instrumental je pa seveda . na i.

Drugače pa če si kaj v mojih koncih okolica Šentjurja se oglasi in lahko pogledava kaj in kako je s temi midiji

lp

davor92
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 25.09.2009, 21:48

Re: Yamaha PSR S710 - Težave z nekaterimi midi datotekami

OdgovorNapisal/-a davor92 » 05.01.2013, 19:53

guri napisal/-a:nevem zakaj potem takem takšna panika če igrate v živo glede midijov pa tudi če si misliv da je s klaviaturo zaradi tega kaj narobe težko dvomim da potem takem igraš v živo če klaviature ne poznaš podrobno vse skupaj le zveni bolj kot zgovor na moj post da raje igrajte v živo, vendar ti povem da vse v živo ne gre npr. v mojem primeru kjer igrava kot duo klaviatura + harmonika ali klaviatura + saxsafon.

Vendar s tem nemislim nič slabega o nikomur vsak so potrudi po svojih zmožnostih, še zmeraj dobrega muzikanta od povprečja loči humor, zgovornost in vokal instrumental je pa seveda . na i.

Drugače pa če si kaj v mojih koncih okolica Šentjurja se oglasi in lahko pogledava kaj in kako je s temi midiji

lp


No naj ti razložim. Prej sem uporabljal klaviaturo Casio CTK 731, ki ima sicer še disketnik vendar z midi datotekami nikoli ni bilo težav. Yamaho pa imam doma šele slaba dva meseca in je še nisem do potankosti naštudiral, da bi lahko samo to vzel seboj na špil.

Kar se pa igranja v živo tiče je pa tako, da se na špilu najprej igra v živo, razliko se pokriva z midiji. Všeč mi je pa tvoja zgoraj omenjena kombinacija s Saksofonom, ki je mi nažalost nimamo, ker ga nihče od nas ne igra.

guri
Dober muzikant
Dober muzikant
Prispevkov: 251
Pridružen: 30.04.2011, 08:20

Re: Yamaha PSR S710 - Težave z nekaterimi midi datotekami

OdgovorNapisal/-a guri » 05.01.2013, 22:28

glede na prej omenjeno klaviaturo pa verjamem da imaš velike težave casio je ress nekj čisto drugega, moraš pa vedeti da ti noben midi nikoli ne bo zvenel originalno dokler ga ne urediš na sami klaviaturi, in dokler klaviature ne nastaviš, kajti tovarniške nastavitve so bolj tako.
Z raznimi nastavitvami efektov, reverbov in ostalega pa je precej dela tudi po več mesecev in nekaj preigranih špilih pa še zmeraj ugotoviš da to ni to.
jaz sem za tako nastavitel plačal skoraj pol cene klaviature ti pa povem se splača vsekakor. in dokler si tega ne urediš sploh neveš česa je klaviatura zmožna, jaz sem recimo prej uporabljal rolanda in korga pa ti povem da nikoli več razen kakšen korg kot druga klaviatura

Jaz sicer uporabljam psr s900 je pa zadevo dokaj identična


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost