_martin_ napisal/-a:Powerball ti lahko kar fajn okrepi zapestje, ne vem pa če bo to toliko vplivalo na igranje harmonike; bolj se ta zadeva uporablja pri pianistih, bobnarjih, ... Tam je nekako večja obremenitev na zapestje pri igranju.
Jaz imam pa tole vprašanje. Osebno sem v kvintetovskem ansamblu in sicer tudi bolj naklonjen kvintetovski glasbi. Ogromno pa je seveda tudi dobrih komadov v trio zasedbah (frajtonerca) z večglasnim petjem. Kaj se vam zdi bolje; takšne komade igrati kot trio (kar se tiče instrumentala) seveda ob prisotnem večglasnem petju - torej, takšne kot so; ali pa narediti neko priredbo tega komada, da se zraven vključita še trobenta in klarinet (pri instrumentalih) - seveda ob tem, da ostane tonaliteta in potek komada enaka originalu, prav tako pa, da se ohrani večglasno petje na tistih delih komada, kjer je prisotno.
Glede powerballa se strinjam.
Kar pa sprašuješ za različne izvedbe, pa je zelo zanimivo vprašanje. Moje mnenje je, da je dobro ponudit nekaj, kar lepo zazveni, ne glede na to, kakšna je izvedba.

Torej, imejte različne izvedbe in predvsem tiste, ki vam ležijo in lepo zazvenijo. Da bi naredili svojo priredbo je za moje pojme samo velik plus za ansambel, saj s tem ne boste le kopija nekoga drugega, ampak tudi kreativni glasbeniki. Kombinirajte, kot sta to počela Slak in Mihelič. Vsekakor zanimiva zadeva, tudi kvarteti!