Stran 1 od 1

Igranje na poroki

Objavljeno: 14.02.2011, 20:17
Napisal/-a Niko_muzikant
Pozdravljeni,
prosim, če mi lahko kdo pove, kako vi povezujete program na poroki, ko igrate.
Kdaj kje kakšna pesem pa to, če so kakšne posebaj za kaj, pa vem da tudi preden začnejo jesti juho, nekaj obstaja (pesem al nekaj), pa se ne spomnim točno..
Hvala, zelo bi vam bil hvaležen.
Lp,nIKO

Re: Igranje na poroki

Objavljeno: 02.03.2011, 06:00
Napisal/-a iskra
Niko lp!
Na poroki ni zgolj velik pretiranega igranja pred jedjo, muzikanti so ponavadi na poroki (oz. gostilni, kjer gostujejo) veliko prej zarad montaže inštrumentov ipd...Drugače pa če misliš delat program čisto od začetka je prvo najbolj, da vzamete harmonikarja, ga oblečete v narodno nošo in ga pošljete "špancirat" pred hišo ali blokom mladoporočencev, pol naj špila malo pri njih, potem ko gresta iz hiše/bloka in potem še na uradu, ter potem ko greta v in iz cerkve itd...Vsaj tako je še ponekod...Drugače pa en komad zašpilajte pred jedjo, potem pa po jedi šele začnete, ljudje ne marajo z praznimi želodci plesat haha :) ...če imaste repertoar pojdite po njemu, ne pa pozabit še zabavnih iger, teh ne sme manjkati, saj veš, še predvsem če gre za mlade ljudi je to še boljše :) ...No upam, da sem kaj pomagal...za tisti komad ki ga pa zaigraš pred jedjo pa res ne vem...zašpilajte eno od Miheliča al pa Avsenika pa bo ;)
Lp, Iskra

Re: Igranje na poroki

Objavljeno: 02.03.2011, 14:03
Napisal/-a stublj
pri nas na primorskem, okolica nove gorice, imamo na dan petka kalono kot rečemo, in se postavi parton iz smečja, brinja, bora oz. odvisno kak običaj imajo kje v vasi in se raja do zgodnjih jutranjih ur z harmoniko pa drugimi instrumenti. Nato pride sobota dan ohceti, kjer gre muzikant v spremstvu z skupino ohcetarjev, ter jih spremlja cel dan z muziko, da sprosti ozračje. Na večerji se ansambel že postavi in na začetku se zaigra uvoden ples za mlado poročenca da otvorita plesišče, pol še par komadov se zaigra in potem jih pustiš. Predvajaš na potiho malo muzike v ozadju med jedjo, ko pojedo pa akcija. Vedno prišparaj komade, ki najbolj vžgejo za sredino žurke, ko je vrhunec. Mi se sproti dogovarjamo kaj bomo zaigrali v kateri rundi, ker se moraš ravnati po klapi, da vidiš koliko so sproščeni in kaj bi plesali...
LP

Re: Igranje na poroki

Objavljeno: 03.03.2011, 22:11
Napisal/-a Niko_muzikant
Ee, najlepša vama hvala :)
Mi pomagaaa ja ;)
Hvala,
Lp. Niko