MIDI na frajtonercah
Rider, sem ravnokar pregledal za cenik, ki sem ga dobil med mojim obiskom pred kakim letom pri Totter midi v Mengšu.
Zaslonček ima model TM-4-S (zgleda da sem se jaz zmotil pri kopiranju povezave, TM-3 je mikrofonski sistem). Ima pa naslednje lastnosti:
- Aktivni priklop instrumentov
- Totter midi kitarist
- Brezkontaktno senzorsko zaznavanje tipk
- Dinamika na mehu
- Notranji pomnilnik (50 programov)
- Tipkovnica in LED zaslon za upravljanje
Cena je bila takrat 1.169€
Je pa še en dražji/boljši Totter midi, lahko še za njega napišem.
Katerega jaz priporočam? Nobenega, raje najdi basista in kitarista. Če bi pa že kupoval bi pa si kupil Totter midi (veliko bližje mi je Mengeš, Blueline pa sploh nevem kje prodajajo).
lp,
U.
Zaslonček ima model TM-4-S (zgleda da sem se jaz zmotil pri kopiranju povezave, TM-3 je mikrofonski sistem). Ima pa naslednje lastnosti:
- Aktivni priklop instrumentov
- Totter midi kitarist
- Brezkontaktno senzorsko zaznavanje tipk
- Dinamika na mehu
- Notranji pomnilnik (50 programov)
- Tipkovnica in LED zaslon za upravljanje
Cena je bila takrat 1.169€
Je pa še en dražji/boljši Totter midi, lahko še za njega napišem.
Katerega jaz priporočam? Nobenega, raje najdi basista in kitarista. Če bi pa že kupoval bi pa si kupil Totter midi (veliko bližje mi je Mengeš, Blueline pa sploh nevem kje prodajajo).
lp,
U.
Melodija, letnik 1983, B-Es-As, 34+1
Grilc, letnik 2007, C-F-B, 37+3, glasilke tipo a mano - prodana 2014
Grilc, letnik 2014, C-F-B, 37+3, glasilke amano - prodana 2022
Grilc, letnik 2022, C-F-B, 37+11, glasilke amano
harmonikar.si
harmonikar.si
Lp,
Tudi mene zanima Midi sistem. Sicer sam nisem nevem kako dober mojster harmonike, ampak igram bolj zase in prijatelje. Na Celjskem sejmu sem preizkusil Limex Midi. Zvoki se mi zdijo zares kvalitetni in všeč mi je brezžični sistem. Imate mogoče kakšnje iskušnje s tem midijem, kakšne so prednosti in slabosti ?
Tudi mene zanima Midi sistem. Sicer sam nisem nevem kako dober mojster harmonike, ampak igram bolj zase in prijatelje. Na Celjskem sejmu sem preizkusil Limex Midi. Zvoki se mi zdijo zares kvalitetni in všeč mi je brezžični sistem. Imate mogoče kakšnje iskušnje s tem midijem, kakšne so prednosti in slabosti ?
Živjo, Limex midi je Avstrijski sistem, ki je na tržišču že kar nekaj časa. Dobre lastnosti so zvoki, ki so studijsko posneti (pri tem so sodelovali Renato Verlič, Vito Muženič, Hubert Klausner, Janez Per in drugi priznani glasbeniki).
Zanimiv je tudi brezžični sistem, ki omogoča igranje audio in midi zvoke.
Limex ima 3 leta garncije.
Cena najbolj osnovnega sistema je 650 EU.
Zanimiv je tudi brezžični sistem, ki omogoča igranje audio in midi zvoke.
Limex ima 3 leta garncije.
Cena najbolj osnovnega sistema je 650 EU.
Evo limex midi sproban in lahko povem edino, da je hud, dober zvok. Edino kar je tej avstrijci se cenijo preveč:-))) recimo imajo režo za spominsko kartico, da lahko med pavzami daš kšno muziko, ampak so avstrijci to zaščitli in dela samo midi file in še to ne vsi, v glavnem kr neki.
Mogoče dobim za ta teden na probo še totter, čeprav sem že igral gor, bom lahko mal bolj primerjal med limexom in totter.
Mogoče dobim za ta teden na probo še totter, čeprav sem že igral gor, bom lahko mal bolj primerjal med limexom in totter.
jaz sem na celjskem sejmu sprobal HDS, limex in totter. prvo sem sprobal totterja... najprej sem mislil vzet samo base... a ko sem slisal kvintet se mi je strgalo... zvok je bil 100% original... potem sem sel k HDSu... tam mi ni bilo vsec ker je neki fukjen nacin izbiranja programov pa se zvok je sfukan, potem pa se k limexu... tam pa harmonika zgleda taka kot bunker pa se glas ni dober... tako da sem se odločil za totterja... za midi sem dal nekaj cez 1200€(najboljsi), potem pa se modul(nevem tocno koliko) pa mesalno mizo(120€ bolj majhna a dobra za enega) 350W zvocnik( tut nevem vec koliko je stal, a vem da sem vse kupil v trgovini blizu doma gospoda totterja...
sedaj mam midi ze 3 mesece... superca je... samo programiranje je pa tak zajebano da popizdis! pa tudi v tistem prospektu pise vse tak lepo uceno... lahko bi mal bolj po domace napisal... ampak ce gres pocasi pa gotovo prides do pravega zvoka potrebujes pa veliko casa in potrpljenja, kot da bi pouceval harmoniko
sedaj mam midi ze 3 mesece... superca je... samo programiranje je pa tak zajebano da popizdis! pa tudi v tistem prospektu pise vse tak lepo uceno... lahko bi mal bolj po domace napisal... ampak ce gres pocasi pa gotovo prides do pravega zvoka potrebujes pa veliko casa in potrpljenja, kot da bi pouceval harmoniko
Mihaha, najboljši Totter midi kvintet ima ceno (pribl.) 1500€, razen če si ti imel še kak popust. Glede trgovine kjer si kupil zvočnik, gotovo misliš na Paganini.
Melodija, letnik 1983, B-Es-As, 34+1
harmonikar.si
harmonikar.si
ja tak je... najbolj poceni bo pomoje HDS al pa Limex midi samo nista neki... najbolj kvalitetni je Totter seveda ampak samo za base res ne rabis nekega viska tehnologije tak da... nwm odloci se...
Aja pa se to Blueline midi(al ka je ze) ma pa baje mal letence sem slisal(zvok zaostaja) ampak marsikdo tega ne slisi...
Sem pa sam mislil met isto kot ti samo na basih pa je na koncu naneslo tak da mam zaj vse pa sploh nena igram velik tam gor na kvintet pa to...
Veliko srece pri muziciranju!
Aja pa se to Blueline midi(al ka je ze) ma pa baje mal letence sem slisal(zvok zaostaja) ampak marsikdo tega ne slisi...
Sem pa sam mislil met isto kot ti samo na basih pa je na koncu naneslo tak da mam zaj vse pa sploh nena igram velik tam gor na kvintet pa to...
Veliko srece pri muziciranju!
Re: MIDI na frajtonercah
Zanima me kateri midi sistemi (HDS, Limex, Totter midi) so najboljši in najbolj kvalitetni (da imajo glas zelo podoben pravim inštrumentom). Zanima me tudi cena midija (bas midi in midi za celoten kvintet), kam se priključijo (ali je potreben sintisajzer, zvočniki, mikrofoni, mešalna miza, moduli,...) in ali je odvisno od harmonike kakšen zvok bo imel midi.
Hvala za informacije
Hvala za informacije
pozanimaj se pri g. verbančič albin
valvazorjeva ul.4
vir pri domžalah
ima tudi svojo spletno stran.
lp
valvazorjeva ul.4
vir pri domžalah
ima tudi svojo spletno stran.
lp
-
- Odličen muzikant
- Kraj: Ravne na Koroškem, Ljubljana
Pri midi sistemih se mi problem zdi predvsem kitara pri valčkih. Drugače če si res izrecno one man band, ti kar solidno naredi bolj povno muziko. Drugače pa čez klasičen trio ali kvintet ga še vedno ni
Kapš C-F-B
Sitar B-Es-As
Sitar Cis-Fis-H
Hohner Morino VN
Yamaha Tyros
Sitar B-Es-As
Sitar Cis-Fis-H
Hohner Morino VN
Yamaha Tyros
A bi kdo hotel posneti kakšno skladbo s harmoniko kjer bi poleg uporabljal bas midi?
Hvala
Hvala
_martin_ napisal/-a:Pri midi sistemih se mi problem zdi predvsem kitara pri valčkih. Drugače če si res izrecno one man band, ti kar solidno naredi bolj povno muziko. Drugače pa čez klasičen trio ali kvintet ga še vedno ni
To ni več problem od kar je HDS naredil vrhunski modul HDS Pro Sound 1. To je modul ki je bil razvit za narodno-zabavno glasbo.
Če je kaj dobro je to najboljše. Kitara je kot da bi imel kitarista v škatli.
Stestirano! Nekateri soundi razen kitare so res fenomenalno dobri... lepo se slišijo, ampak!! zadeva šteka, izpušča tone in še kaj ... to ni zanesljiv midi... pa kot sem že v drugi temi omenil ga morate dat sprogramirat ker vem Alpen to ne zrihta.... cena mala, vse ostalo pa tudi, predvsem kvaliteta delovanja!
aja... kitarist pa je res kot iz škatle...tako se namreč sliši kot da je zaprt v škatlo namesto da stoji na odru z vami! Vedeti je treba da je to vseeno umeten sound... kitara še najbolj... čist mimo
aja... kitarist pa je res kot iz škatle...tako se namreč sliši kot da je zaprt v škatlo namesto da stoji na odru z vami! Vedeti je treba da je to vseeno umeten sound... kitara še najbolj... čist mimo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov