''parametri'' snemanja

Ozvočenja, osvetlitve, efekti, kabli itd.
nwm1
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 20
Pridružen: 07.02.2011, 17:53

''parametri'' snemanja

OdgovorNapisal/-a nwm1 » 19.05.2013, 17:25

Pozdravljeni!

Imam zvočno karto pa sem zraven dobil 4 plugine.
Za enega vem za kaj je, za druge 3 pa ne :D
In sicar za:

-Compresor
-EQ
-gate
-Reverb (za tega vem kaj je)

Če kdo ve za kaj so, na dan z besedami :D

HVALA!

primoz86
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 31.12.2010, 11:31

Re: ''parametri'' snemanja

OdgovorNapisal/-a primoz86 » 19.05.2013, 20:29

Po domače povedano...kot bi pel v cerkvi...:)

mckmck
Moderator
Moderator
Prispevkov: 483
Pridružen: 11.08.2011, 00:40

Re: ''parametri'' snemanja

OdgovorNapisal/-a mckmck » 19.05.2013, 21:03

Compresor je pomoje kompresiranje same glasbe, EQ je equliter ta tretjega pa ne vem.
Naročite se na Youtube kanal z videolekcijami za harmoniko . Ime kanala Diatonko.

primoz86
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 31.12.2010, 11:31

Re: ''parametri'' snemanja

OdgovorNapisal/-a primoz86 » 20.05.2013, 14:43


nwm1
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 20
Pridružen: 07.02.2011, 17:53

Re: ''parametri'' snemanja

OdgovorNapisal/-a nwm1 » 20.05.2013, 15:50

Gate :)

bmozin
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 31.08.2007, 20:52

Re: ''parametri'' snemanja

OdgovorNapisal/-a bmozin » 29.05.2013, 13:04

Malo amaterska razlaga - gate ti ne spusti skozi signalov z jakostjo pod določeno mejo.
Npr. če imaš gate na 20dB, ti bo posnelo le močnejše signale (kakšnega šepetanja npr. ne bo).
Mislim, da se gate (vsaj v živo) najbolj uporablja pri bobnih (da mikrofon pobere le zvok tistega bobna, kateremu je namenjen).

Kompresor dela nekako obratno - če je signal premočen (nad določeno nastavljeno vrednostjo), ga "skompresira" oz. utiša.

mckmck
Moderator
Moderator
Prispevkov: 483
Pridružen: 11.08.2011, 00:40

Re: ''parametri'' snemanja

OdgovorNapisal/-a mckmck » 29.05.2013, 17:02

bmozin napisal/-a:Malo amaterska razlaga - gate ti ne spusti skozi signalov z jakostjo pod določeno mejo.
Npr. če imaš gate na 20dB, ti bo posnelo le močnejše signale (kakšnega šepetanja npr. ne bo).
Mislim, da se gate (vsaj v živo) najbolj uporablja pri bobnih (da mikrofon pobere le zvok tistega bobna, kateremu je namenjen).

Kompresor dela nekako obratno - če je signal premočen (nad določeno nastavljeno vrednostjo), ga "skompresira" oz. utiša.


Po domače bi se lahko reklo, da gate reže določene frekvence?
Naročite se na Youtube kanal z videolekcijami za harmoniko . Ime kanala Diatonko.

_martin_
Odličen muzikant
Odličen muzikant
Prispevkov: 472
Pridružen: 13.12.2006, 20:15
Kraj: Ravne na Koroškem, Ljubljana

Re: ''parametri'' snemanja

OdgovorNapisal/-a _martin_ » 29.05.2013, 20:47

Ne, da reže frekvence, ampak amplitude. Z Gate nastaviš neke vrste občutljivost (v dB) od katere vrednosti naprej bo Gate "spustil" signal naprej, v nasprotnem primeru pa bo signal zadržan (če je prešibak).
Kapš C-F-B
Sitar B-Es-As
Sitar Cis-Fis-H
Hohner Morino VN
Yamaha Tyros

_martin_
Odličen muzikant
Odličen muzikant
Prispevkov: 472
Pridružen: 13.12.2006, 20:15
Kraj: Ravne na Koroškem, Ljubljana

Re: ''parametri'' snemanja

OdgovorNapisal/-a _martin_ » 29.05.2013, 22:25

Je pa res, da more amplituda posamezne frekvence v signalu biti dovolj visoka, da jo "Gate" "spusti" skozi :). Torej ja, posledično reže tudi frekvence. Imaš prav, če si tako mislil :).
Kapš C-F-B
Sitar B-Es-As
Sitar Cis-Fis-H
Hohner Morino VN
Yamaha Tyros

mckmck
Moderator
Moderator
Prispevkov: 483
Pridružen: 11.08.2011, 00:40

Re: ''parametri'' snemanja

OdgovorNapisal/-a mckmck » 30.05.2013, 08:19

_martin_ napisal/-a:Je pa res, da more amplituda posamezne frekvence v signalu biti dovolj visoka, da jo "Gate" "spusti" skozi :). Torej ja, posledično reže tudi frekvence. Imaš prav, če si tako mislil :).

Tako sem mislil, da.
Hvala za razlago.
Naročite se na Youtube kanal z videolekcijami za harmoniko . Ime kanala Diatonko.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost