IGRICE NA NASTOPIH

strikar
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 17.11.2008, 11:53

Re: IGRICE NA NASTOPIH

OdgovorNapisal/-a strikar » 05.08.2012, 11:16

Niko_muzikant napisal/-a:Mi lahko kdo bolj natančno razloži te teste za sluh & kraktkovidnost ? :)


Za vid……oziroma kratkovidnost
Če mu na en list napišeš tako da on ne bo znal prebrati;

O
DPR
EM
ALO
SEK
SAP
OST
ANE
ŠK
RA
TKO
VID
EN

in kaj piše bo tvoje naslednje vprašanje -poglej v oklepaje
(od premalo seksa postaneš kratkoviden)za tiste ki slabo vidite in čitate

Lara22
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 16
Pridružen: 22.02.2023, 20:55

Re:

OdgovorNapisal/-a Lara22 » 16.04.2024, 16:27

padre napisal/-a:kočijaž-a že poznaš?


Osebe: Kralj, Kraljica, Kočijaž, Desni konj, Levi konj, Sprednje levo kolo, Sprednje desno kolo, Zadnje levo kolo, Zadnje desno kolo

Stole razporedimo tako, da predstavljajo kočijo. Za Kraljico in Kralja se največkrat izbere nevesto in ženina, ostale osebe pa poljubno. Voditelj bere tekst in takrat, ko omeni eno od oseb, mora ta vstati in teči okoli https://www.estela.si/susilci-za-lase svojega stola. Če se zmoti (ne vstane ko je imenovana, ali vstane ko ni imenovana) jo čaka kazen, ki jo vnaprej določite.

Nekoč sta živela kralj in kraljica. Bila sta revna kralj in kraljica, nista imela https://sajeposlovnadarila.si/collections/vzigalniki razkošnega kraljestva, temveč samo dva konja, kočijaža in kočijo. Nekega lepega sobotnega jutra je kralj ukazal svojemu kočijažu, naj zapreže kočijo, kajti s kraljico se bosta peljala na izlet po deželi Štajerski. Kočijaž je očistil kočijo in zapregel svoja dva konja. Kot sta hotela kralj in kraljica, je kočijaž pognal svoja dva konja in kočija je odpeljala.
Med potjo je kralj zaslišal, da je sprednje desno kolo zaškripalo, zato je postal pozoren še na ostala tri kolesa. Ko je zaslišal, da cvili tudi zadnje levo kolo, je zaklical kočijažu: ¨Kočijaž, kočijaž, kočijaž, mislim, da bo potrebno pogledati vsa štiri kolesa!¨
Kočijaž je potegnil vajeti levega konja, prav tako pa tudi vajeti desnega konja. Kočijaž je počasi stopil s kočije ter pregledal sprednje levo kolo, sprednje desno kolo, nato pa tudi zadnja kolesa. Ker je bilo vse v najlepšem redu, je sporočil kralju: ¨Kraljica je lahko brez skrbi.¨ Tako so nadaljevali pot skozi mogočne sončne pripeke, z enakomernim ropotanjem koles. Naenkrat je desni konj močneje potegnil od levega konja in levo sprednje kolo je zavilo k desnemu kolesu, proti jarku. Za njima je v jarku pristalo tudi zadnje levo kolo in kočija se je nevarno nagnila na levo stran. Ko sta to opazila kralj in kraljica, je kralj poklical svojega kočijaža: ¨Kočijaž, kočijaž, ej moj kočijaž, kočijaž takoj spravi kolesa nazaj na cesto, da bomo lahko nadaljevali pot, do kraljestva dežele Štajerske.¨ Kočijaž je ustavil oba konja in popravil vsa tri kolesa. A kmalu je kralja in kraljico veselje do potovanja minilo. Zaradi neljubega dogodka sta kralj in kraljica postala slabe volje in kralj je ukazal kočijažu: ¨Kočijaž, kočijaž, kočijaž, obrni konje ter odpelji kočijo nazaj na grad.¨ Ko so prispeli na grad, sta kralj in kraljica stopila iz kočije, kočijaž proteinski napitki pa je oba konja odpeljal nazaj v hlev. Tako so srečno živeli še dolge dni.


Pripravite stole, predstavljajo kočijo, in razporedite osebe, kot so navedene v besedilu. Nato voditelj bere zgodbico, pri čemer vsakič, ko omeni eno od oseb, ta vstane in teče okoli svojega stola. Če se oseba zmoti (ne vstane, ko je imenovana, ali vstane, ko ni imenovana), jo čaka kazen, ki jo določite vnaprej.

Pri tej igri lahko sodelujejo vsi, tako da se vsakdo predstavi kot ena od oseb v zgodbi. Pomembno je, da se zabavate in skupaj ustvarite prijetno vzdušje.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost