Castello ali Framus AZ10
-
- Začetnik
Castello ali Framus AZ10
Zanima katera kitara je boljša za igranje v triotu? Če bi kupil novo Framus Az10 bi menjal magnet.. (Schaller 10/40 - kot ima David Novak, član skupine Gadi). Sam še nisem preizkusil nove Framus Az10 zato me zanima vaše mnenje.
Re: Castello ali Framus AZ10
Kot vedno, najbolje, da sprobaš in vidiš/slišiš.
Castello kitare se ne delajo več, rabljeno pa je tudi ZELO težko dobiti.
Pri AZ10 je skoraj nujno menjati elektroniko, ker sicer ni ravno najboljši zvok za to muziko - ampak vedi, da tisto, kar imajo Gadi, stane enih 250 EUR, če imajo to, kar mislim (Schaller Vintage magnet + predojačevalec/EQ); vsaj ca. dve leti nazaj je toliko koštalo - jaz imam tako stvar (sicer ne na AZ10).
Sicer Zlatko Munda zdaj razvija kitare, menda bodo do jeseni naprodaj prvi kosi; mogoče se splača počakati (bo pa to nekje isti podoben cenovni rang kot Castello/Framus).
http://www.mundaharmonike.si/kitare.html
Ne vem, ali sploh imaš ansambel in kakšni so kaj vaši načrti - če ste na začetku, bi vseeno štartal s kakšno cenejšo stvarco (DeArmond, Framus Sorella ali celo Stagg itd.)
Castello kitare se ne delajo več, rabljeno pa je tudi ZELO težko dobiti.
Pri AZ10 je skoraj nujno menjati elektroniko, ker sicer ni ravno najboljši zvok za to muziko - ampak vedi, da tisto, kar imajo Gadi, stane enih 250 EUR, če imajo to, kar mislim (Schaller Vintage magnet + predojačevalec/EQ); vsaj ca. dve leti nazaj je toliko koštalo - jaz imam tako stvar (sicer ne na AZ10).
Sicer Zlatko Munda zdaj razvija kitare, menda bodo do jeseni naprodaj prvi kosi; mogoče se splača počakati (bo pa to nekje isti podoben cenovni rang kot Castello/Framus).
http://www.mundaharmonike.si/kitare.html
Ne vem, ali sploh imaš ansambel in kakšni so kaj vaši načrti - če ste na začetku, bi vseeno štartal s kakšno cenejšo stvarco (DeArmond, Framus Sorella ali celo Stagg itd.)
-
- Začetnik
Igram v ansamblu.. nisem začetnik, in že kar nekaj časa imam kitaro Epiphone. Razmišljam samo o menjavi kitare. Sprašujem za mnenje. Najlepša hvala za pomoč 

zadevca z Shallerjevim magnetom ni tako draga...sam magnet pride 42€, montaža nekje 30€, EQ pa odvisno katere firme ga kupiš tako da prideš za okoli 150€ skozi!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost