cehak napisal/-a:klemen94 napisal/-a:cehak napisal/-a:Nocoj sma igrala vkup...Spila vse...Grazer Spatzen-Bariton Baby....res baritonist,da jih isces....pa seveda dober prijatelj
jas sem pa bil danes že pri njem hehres človek kot mora bit pa če te nemoti bi te vprašal od kot si ti ???
sem ti poslal na ZS
Potocnik napisal/-a:VelikiBu napisal/-a:Nisem rekel,da je pisal parte za bas,rekel sem samo,da je Soss igral,kar si je Vilko zamislil,in kar je dovolil! Tu ni bilo kakšne velike demokracije! Kar se pa tiče g.Zupana,pa pri njem nikoli nisem bil prepričan ali pleše balet,ali igra kontrabas! In vidim Potočnik,da se najina debata tukaj končuje,ker te ne vidim te več kot doraslega sogovornika,kar potrjuješ z svojo izjavo o g. Zupanu! Tudi njemu vsaka čast za mehko igranje,katero pa na žalost sodi bolj v etno vode,ali v klasiko,kot pa v oberkrain za odrasle! Pa brez zamere,to je pač moje mnenje! LP. VelikiBu
Na ta nivo se ne bom spustil...
Skoda vsake besede za nekoga, ki ni pripravljen niti malce pogledati cez zid "oberkrainerskih" klisejev (ki pa jih k sreci Brata Avsenik nista imela!)
blockhd napisal/-a:Problem je v tem, da je folku na veselicah čist vseen, ali je baritonist akademik ali vaški godec, važno je, da ritem POKA. Ritem mora pokat, drugače ni veselja za ples. Štajerskih 7 so odlični inštrumentalisti in pevci, pa jih na veselicah ne jebejo 5%, ker igrajo kot bi bili v Cankarjevem domu. Resnici na ljubo, meni je tudi bolj všeč bariton, ki poči, kot pa bariton, ki ga nikjer ni.... pri oberkrainu je uporaben samo glasen ton, tako, da bariton skoraj narazen pade... Jaz sem bariton kako leto vadil in igral dokaj potiho.. vedno manj motiva sem imel, ker je bariton na mikrofon zvenel zanič. Ko sem začel sekat, streljat in ne vem kaj še vse z jezikom, se je oglasil ton, ki mi je všeč. Raje pokam in se malo odmaknem ali približam mikrofonu, kot pa igram "pravilno" in ni tona.Lep pozdrav!
milenca napisal/-a:Dušan Polšak![]()
Šink pa tudi obvlada ja![]()
Če ni baritona na veselici,kr nekaj faliPa še ena ugotovitev:če na veselici igra kvintet..kako prija ko se zasliši frajtonarca-plesišče se napolni.Pa ne me narobe razumet,kvinteti so super,sam mora bit mal frajtonarce
lovran napisal/-a:Janez Per pri Alpskem kvintetu, pa včeraj sm na veselici poslušal tamladga Avsenika in je basist 'raztural'!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost