Kateri bariton naj kupim?

Kateri bariton je boljši?

KING
39
57%
SYMPHONIC
12
18%
LECHNER
17
25%
 
Skupaj glasov: 68

VelikiBu

Kateri bariton naj kupim?

OdgovorNapisal/-a VelikiBu » 29.03.2008, 18:57

Pozdravljeni! Odločil sem se za nakup boljšega instrumenta,kajti moja šolska Yamaha je svoje odslužila,zato me zanima kateri bariton mi priporočate? Videl sem,da pri nas ansambli precej igrajo na King ,in nekaj tudi na Symphonic. Zanima me,če mi kdo lahko pove,kakšna je razlika v teh dveh baritonih! In kakšno ceno naj pričakujem pri enemu in drugemu? Opazil sem tudi,da boljši Avstrijski ansambli povečini igrajo na Lechner baritone,pri nas pa ga še nisem zasledil! Ima kdo izkušnje z Lechnerjem,kakšno ima ceno,in v čem se razlikuje od Kinga,oz. Symphonica? Prosim za nasvet! VelikiBu

Kiki
Moderator
Moderator
Prispevkov: 530
Pridružen: 27.08.2006, 16:48
Kraj: VELENJE-Vinska Gora

OdgovorNapisal/-a Kiki » 29.03.2008, 21:55

Kar sem jaz slišal: King: odličen bariton, kateri bolj "poka" kot Symphonic...
Symphonic porabi malo več zraka, ampak vseeno dober bariton...
Lechner pa je tako razred zase- velika cena in prav tako odlična kakovost!

Sam bi imel King-a če bi izbiral, je zelo dober bariton pa še cenovno ne tako drag!
Glasba mi pomeni vse, z njo življenje se začne!!!! V meni nikdar ne zamre, je kot daljni lep spomin, ki zveni še ko zaspim!

hrči

OdgovorNapisal/-a hrči » 29.03.2008, 22:07

jaz ti lahko priporočam bariton KVANT ,če vas kaj zanima---dobra in dokaj poceni stvar---že preiskušena stvar tudi pri nas.

lp

VelikiBu

OdgovorNapisal/-a VelikiBu » 29.03.2008, 22:44

Sory Hrči,ampak Kitajski izdelki me ne zanimajo! lp.

Žiga
Večji godec
Večji godec
Prispevkov: 205
Pridružen: 31.10.2006, 18:27
Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a Žiga » 29.03.2008, 22:50

Vsekakor Lechner, ker je kvaliteta res na višku (tudi cena je na višku, če smo še pri tem :twisted: ). Če pa ne Lechner, potem pa en, ki ga ni v anketi in sicer Ferchner :!: Ga ima tudi Janez Per in moram reči, da je res odličen zvok :wink:
Slika

hrči

OdgovorNapisal/-a hrči » 30.03.2008, 10:03

VelikiBu--pa si ga slučajno sprobal,ali kaj? :roll:
slišal sem informacije od takega človeka,ki mu 100% zaupam,da ni napačen bariton. :wink:
pa si mislim,da nisi boljši mojster od tega ,ki mi je to povedal----prepriči se najprej---potem pa komentiraj :roll:

VelikiBu

OdgovorNapisal/-a VelikiBu » 30.03.2008, 14:43

Hrči,ko bo ta tvoj 100% človek tudi sam igral Kitajski bariton,potem bom pa tudi jaz razmislil o tem! Zanimivo kako 100% je lahko človek,ki prijatelju priporoča Kitajski bariton,sam ga pa ne bi nikoli igral!!!! Sicer pa kakor komu paše! lp. velikiBu

muzikant33
V.I.P.
V.I.P.
Prispevkov: 570
Pridružen: 11.12.2006, 18:04
Kraj: Prelepi gorenjski svet

OdgovorNapisal/-a muzikant33 » 30.03.2008, 15:43

Od zgoraj omenjenih, bi sam osebno izbral Symphonica, drugače se pa hrči ne moti :wink: (odvisno za kako profesionalno igranje rabiš)
"Trenutno sedemnajsttisočglava množica čaka, da me vidi, nekako tako kot papeža. Prišel bom, kajti rad imam te ljudi. Še poprej pa bi prosil za skormen honorar. Hvala lepa!" (Vinko Šimek pred nastopom na Goterjevi promociji)

hrči

OdgovorNapisal/-a hrči » 30.03.2008, 17:24

velikibu-tudi muzikant33 pozna tega gospoda,zato najprej sprobaj potem pa kritiziraj.
po pošti pa mislim,da nisi nevem kakšen profesionalec glede baritonov(samo mnenje)---

p.s.--ta gospod ga že igra cca pol leta in pravi ,da ni napčen(to smo že imeli to temo na forumu)

depo
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 25.08.2007, 10:41

OdgovorNapisal/-a depo » 30.03.2008, 17:49

hrči, velikibu je verjetno na dobri poti, da postane profesionalec, saj zato bi pa rad kupil profesionalni bariton ne pa bariton ki ni napčen (odličen pa tudi ne) :roll:

verjetno ga ne boš prepričal, da ga kupi. (moje mnenje) :) :)

lp

hrči

OdgovorNapisal/-a hrči » 30.03.2008, 19:15

saj ga ne prepričujem----samo da mu povem mnenje(povem,pa tisto kar je res in lastne oči so to doživele) :idea:
zaradi mene pa lahko kupete kar hočete :roll:

lp

Potocnik

OdgovorNapisal/-a Potocnik » 30.03.2008, 19:36

Spostovani!
Samo manjsa opomba. Bariton Lechner je prakticno Symfonic, ki je (quasi) dodatno izpopolnjen v Lechnerjevi delavnici. Zato je drazji, kljub temu, da je kvalitativno prakticno enak.

Sicer pa osebno zelo podpiram nakup resnega istrumenta!!!

VelikiBu

OdgovorNapisal/-a VelikiBu » 30.03.2008, 19:57

Cenjeni Potočnik! Tvoja opomba ne drži! V delavnici Lechner izdelujejo baritone ročno in pravi Lechner se precej razlikuje od Symphonica.Imel sem možnost oba primerjat,in le na prvi pogled je eden podoben drugemu. Ko pa začneš primerjat mere instrumentov,širino cevi,kvaliteto ventilov,pa se podobnost hitro konča. Res pa je,da je na tržišču nekaj primerkov kvazi lechnerjev,kot ti praviš,ki pa so dejansko Symphonici z nalepko Lechner! Sem vprašal pri Lechnerju,zakaj tako,pa pravi,da so to Symphonici,ki so bili kupljeni v njegovi trgovini,in so jih na željo kupcev opremili z nalepko Lechner! Torej,ni vse Lechner,kar nosi nalepko Lechner! V Sloveniji je lastnikov pravih Lechnerjev bolj malo,kolikor je meni znano le štirje(ans.Rosa-model Sorger,in Alen Ojcinger,Robert Marzel,Nejc Merc,ki pa igrajo na model Mattlschweiger) lp. VelikiBu

Potocnik

OdgovorNapisal/-a Potocnik » 30.03.2008, 23:09

Samo v premislek:
Kaksna bi bila firma, ki bi na tuje istrumente lepila zgolj svoje ime?

Sicer pa iz dobro obvescenih virov vem, da Lechner prakticno vse, kar izdela po delih kupuje pri Symphonicu (Böhm und Meinl) ali pa naroca pri Bachu (posebno pri trobentah). V delavnici se v veliki meri vrsi le "friziranje".

Razlicne menzure in pa ventili pa ne morajo biti dokaz za lastno izdelavo. Tudi Symphonic ima vec moznih menzur in mehanik.

Sicer pa se najbrz oba strinjava, da so kakorkoli ze ti instrumenti zelo dobri!

VelikiBu

OdgovorNapisal/-a VelikiBu » 30.03.2008, 23:58

Če še nisi opazil,večina Symphonicov,ki je v prodajo šla preko raznih musikhausov ima na korpusu vgravirano ime le tega,ki je bariton prodal,in tako je na te symphonice,ki so bili prodani preko musikhausa Lechner,prodajalec na željo kupca napisal Lechner! Moraš vedeti,da v Bischofshofnu obstaja Musikhaus Lechner,in delavnica Lechner,ki sta ločeni enoti,saj vsako vodi en brat! In Symphonici z nalepko lechner izhajajo iz Musikhausa Lechner,in ne iz delavnice lechner,kjer izdelujejo instrumente!

Kar se tiče,tega da lechner kupuje ventile pri Symphonicu,te moram spet razočarati,ker firma Symphonic pod lastništvom Bohm&Mainl ne obstoja že kar nekaj let! Sicer se še tu in tam pojavi kakšen nov Symphonic bariton,ki pa takorekoč ni več iz originalne tovarne,ampak le posamični poskusi delavcev,ki so te baritone včasih izdelovali,da kaj zaslužijo! kvaliteta teh novih Symphonicov pa je hudo dvomljiva!

Še to: ventile za vse izdelovalce baritonov v Evropi izdeluje v veliki večini podjetje Melton Geretsried,in kakor jih je Symphonic kupoval tam,tako jih tam kupuje tudi lechner,Ferchner,Reitemann,...S tem,da lechner tu ne varčuje! Kako boš pa razložil naslednja dejstva: Lechner bariton ima drugačne,bolj pokončne oblike odmevnika! Jih po tvoje tudi kupuje pri Bohm&Mainl-u,ki pa ne obstoja več?! Širina lechner baritona je za 4 cm manjša kot Symphonic! Lechner je za pol kilograma težji kot Symphonic! Razlik je precej,in vse kažejo na to,da se v delavnici lechner delajo unikatni,drugačni baritoni,in ne zgolj nekakšna friziranja!

Res pa je,kar praviš,da so ti instrumenti zelo dobri,vredni svojega denarja!

Lp. velikiBu

Jordan
Moderator
Moderator
Prispevkov: 457
Pridružen: 10.10.2006, 19:03
Kraj: Šentjernej

OdgovorNapisal/-a Jordan » 31.03.2008, 18:03

Čudi me to da tukaj sprašuješ o mnenju, kateri bariton kupiti, saj vidim, da si podkovan v poznavanju baritonov. :wink:

SABLA
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 80
Pridružen: 17.12.2006, 16:21
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a SABLA » 31.03.2008, 18:16

King
Frajtonarca dela raztur

VelikiBu

OdgovorNapisal/-a VelikiBu » 31.03.2008, 18:33

Zanima me mnenje še ostalih,ampak vidim,da kakšne konkretne debate ne morem sprožiti! Žalostno,kako se pri nas večina vas gre nekakšne muzikante,v bistvu pa ima le procent vseh kaj pojma,o čem govorijo! Je pač na žalost tako v ljubi Sloveniji,čim si kupite instrumente,ste že vsi najboljši! Zdajle grem pa vadit,da malo dvignem povprečje,in da nekoč postanem dober muzikant! Lp. VelikiBu

Potocnik

OdgovorNapisal/-a Potocnik » 31.03.2008, 19:25

...konkretne debate...
1. res je, moji podatki so zastareli...pa vendar so bili pred 7-imi leti se tocni ;) Za pomoto se opavicujem.
2. Ja-konkretne debate...zakaj pa potemtakem nisi nikoli omenil problema predimenzioniranosti Symphonicov in se posebno Lechnerjev.
Potemtakem najbrz tudi ves, da je sicer Lechner odlicen bariton za basiranje oz. igranje v nizjih registrih. Ce pa igras poleg spremljanja se kaksno solo pasazo v srednjem ali pa visokem registru pa imas (posebno) z Lechnerjem nemalo problemov z intonacijo, ki trpi zaradi predimenzioniranega korpusa in bel-front odmevnika, ki je tozadevno zelo problematicen.
3. Potem pa se se postavi vprasanje, kako bi rad igral oz. kaksen glasbeni izraz ti ugaja. Tudi to vpliva na izbiro instrumenta.
4. Res je, da so tvoje kritike delno upravicene, a je vseeno najbolje prvo pomesti pred svojim pragom...oziroma pred pragom glasbene sole, ki jo (upam da) obiskujes. Saj bos s resnicnimi (in ne samo oberkrainerskimi) vescinami na vsak instrument lahko igral vec kot odlicno!

Da pa ne bo pomote: zelo podpiram tvoj intuziazem v iskanju glasbene resnice!!!! Upam pa, da bos kmalu spoznal, da aboslutnih resnic ni, le-te pa so vedno z omejenim rokom trajanja.

Glasbeni pozdrav!

VelikiBu

OdgovorNapisal/-a VelikiBu » 31.03.2008, 20:08

Potočnik vsaka čast! Si eden izmed redkih,ki zna priznat napako,in to mi je všeč!

Sem že enkrat preizkusil Lechnerja,pa imam malo drugačno izkušnjo,kot pišeš ti! Res je,da v nižjih legah dela fantastično,ampak v srednjih in sploh v višjih legah pa se lechner še bolj odpre. intonacija v zgornjih legah je bila optimalna,v nižjih legah pa je bilo malo problemov z nekaterimi toni,ampak so se težave z pravilno nastavitvijo "cugov" rešile!

In moja izkušnja je,da je lechner tonsko bolj podoben kakšnemu staremu Kingu,kot pa Symphonicu! Lechner se v izdeluje v dveh dimenzijah. večji je model Sorger,ki je že res bolj podoben F-tubi,manjši pa model Mattlschweiger,ki pa je dejansko po velikosti vmesni model med Kingom in Symphonicom! Moti pa me to,da noben studio ne zna posneti baritona,oz. kar vseh instrumentov,da bi ti tudi naposnetku zveneli,kot v živo!

Vedno se na posnetkih pojavljajo nekakšne umetno dodane frekvence,tako,da včasih izpade še tako dober instrument na posnetku kot kakšna cenena Kitajska izpeljanka!

Ampak to je že nova tema! Lp. VelikiBu


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost