Tine Lesjak

zanenci

Tine Lesjak

OdgovorNapisal/-a zanenci » 29.12.2009, 22:10

Zelo veliko stvari me zanima o tej harmonikarski legendi !!!!!!!!!Mislim pa tudi da se o njem še ni veliko pisalo...

milenca

OdgovorNapisal/-a milenca » 30.12.2009, 14:10

Napisal je ogromno uspešnic 8) ,pa tut zanimiv način igranja ima...v glavnem odličen muzikant :)

kirezagar
Odličen muzikant
Odličen muzikant

OdgovorNapisal/-a kirezagar » 31.12.2009, 18:41

Tud meni se zdi odličen in predvsem preprost je.

zanenci

OdgovorNapisal/-a zanenci » 10.01.2010, 07:36

A ni tut knjiho napiso "Pohorski sem Godec"?

Ali ni napisal tudi knjigo "Pohorski sem godec"?
!!!

urban
V.I.P.
V.I.P.
Kraj: Kamnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a urban » 10.01.2010, 08:36

kaj je knjiha? :terror:
Melodija, letnik 1983, B-Es-As, 34+1
Grilc, letnik 2007, C-F-B, 37+3, glasilke tipo a mano - prodana 2014
Grilc, letnik 2014, C-F-B, 37+3, glasilke amano - prodana 2022
Grilc, letnik 2022, C-F-B, 37+11, glasilke amano

Facebook stran: Tablature za diatonično harmoniko

zanenci

OdgovorNapisal/-a zanenci » 12.01.2010, 15:12

urban napisal/-a:kaj je knjiha? :terror:

Pa zakaj se morš tolk bunit če kateri izmed članov kaj narobe napiše isti si kot Aco !!!!!ne piši postov tedaj če ne veš kaj o namenjeni temi :D

Aco(pa brez zamere)
pač za vsako malenkost ko se kdaj kateri član zmoti ga urban vedno popravljaš!!!!!A ti se pa ne kdaj zatipkaš???

Zanenci ti se ne buni, ker narediš veliko napak, ki niso zatipkane. Prosim, če se piše slovnično pravilno (vsaj približno!)

Aco51
V.I.P.
V.I.P.

OdgovorNapisal/-a Aco51 » 12.01.2010, 15:31

zanenci napisal/-a:

Pa zakaj se morš tolk bunit če kateri izmed članov kaj narobe napiše isti si kot Aco !!!!!ne piši postov tedaj če ne veš kaj o namenjeni temi :D

Aco(pa brez zamere)
pač za vsako malenkost ko se kdaj kateri član zmoti ga urban vedno popravljaš!!!!!A ti se pa ne kdaj zatipkaš???

Saj jaz ti nič ne zamerim - ne tebi, ne komu drugemu, sploh, če, kot ti praviš, naredi napako pri pisanju. Vendar, nikoli se tako ne mudi, da človek nima časa svojega pisanja prebrati in, po potrebi popraviti. Tisti, ki ima nek odnos do našega slovenskega jezika tako stori!.
Veliko pa jih je (tudi tu na forumu), ki pišejo fonetično - tako kot govorijo. Namerno izpuščajo samoglasnike, pišejo brez velikih začetnic, brez vejic ne uporabljajo čšž.... stavki so takšni da so komaj razumljivi (potem pa dopišejo: važno, da se razumemo!)
Mislim, da se strinjaš, da takšno pisanje ni lepo brati!
Brez "muje" se pa še čevelj ne obuje pravi slovenski pregovor
Zadnjič spremenil Aco51, dne 12.01.2010, 17:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Lep pozdrav, Aco51!

ivan_jan
Večji godec
Večji godec
Kraj: Postojna (skoraj)

OdgovorNapisal/-a ivan_jan » 12.01.2010, 17:00

Aco51 napisal/-a:
zanenci napisal/-a:

Aco(pa brez zamere)

Saj jaz ti nič ne zamerim - ne tebi, ne komu drugemu, sploh, če, kot ti praviš, naredi napako pri pisanju. Vendar, nikoli se tako ne mudi, da človek nima časa svojega pisanja prebrati in, po potrebi popraviti. Tisti, ki ima nek odnos do našega slovenskega jezika tako stori!.
Veliko pa jih je (tudi tu na forumu), ki pišejo fonetično - tako kot govorijo. Namerno izpuščajo samoglasnike, pišejo brez velikih začetnic, brez vejic ne uporabljajo čšž.... stavki so takšni da so komaj razumljivi (potem pa dopišejo: vašno da se razumemo!)
Mislim, da se strinjaš, da takšno pisanje ni lepo brati!
Brez "muje" se pa še čevelj ne obuje pravi slovenski pregovor

:good:

Mislim da res ne vzame preveč časa, da lepo napišeš besedilo.. Si kdo predstavlja, da bi recimo Sivec napisal "Ker lastofke ghezdio, so dori ludje dma.." in bi kakšen ansambel potem pesem dobesedno tako izvajal? Mislim, da v tem primeru naš forum ne bi obstajal, ker ne bi nihče poslušal take zvrsti in besedil.. :)
Le enkrat sem božal te nežno,
ti s prsti šel skozi lase,
oh, kaj vse bi dal, da lahko bi
k tebi še kdaj vrnil se.

Ibanez RG
Večji godec
Večji godec
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ibanez RG » 12.01.2010, 19:22

:D Tude jas nisn doro rasumeu fprošonje. :?
Tine Lesjak je car, njegove pesmi so prepoznavne kot tudi njegov nacin igranja, ki je zelo zaznamoval tiste kraje in nasploh Stajersko. Super glasbenik je!
Harmonika Prostor C'F'B'

matteo
Večji godec
Večji godec
Kraj: Ljutomer

OdgovorNapisal/-a matteo » 12.01.2010, 19:34

Odličen glasbenik nasploh le v videospotu ko igrajo Modrijani,Pogum in Vrt mi je vedno smešno ko ga pokaže odstrani mi zgleda ta njegova harmonika Goti kot nek star tranzistor ali peč.Malo za hec ampak vedno mi pade ta asociacija.Smešna oblike harmonike.
Zupan Alpe IIId

urban
V.I.P.
V.I.P.
Kraj: Kamnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a urban » 12.01.2010, 20:59

zanenci napisal/-a:

Aco(pa brez zamere)

Zanenci ti se ne buni, ker narediš veliko napak, ki niso zatipkane. Prosim, če se piše slovnično pravilno (vsaj približno!)

Samo toliko...Seveda se zatipkam, ampak preden stisnem "Pošlji" preberem prispevek! :roll: Sploh pa nevem zakaj pričakujem, da bo 14-letnik pisal slovnično...

Kar se teme tiče, je odličen glasbenik, ima svoj prepoznaven stil (mislim zvokovno).
Melodija, letnik 1983, B-Es-As, 34+1
Grilc, letnik 2007, C-F-B, 37+3, glasilke tipo a mano - prodana 2014
Grilc, letnik 2014, C-F-B, 37+3, glasilke amano - prodana 2022
Grilc, letnik 2022, C-F-B, 37+11, glasilke amano

Facebook stran: Tablature za diatonično harmoniko

FranciZ
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenske gorice

OdgovorNapisal/-a FranciZ » 13.01.2010, 07:44

matteo napisal/-a:Odličen glasbenik nasploh le v videospotu ko igrajo Modrijani,Pogum in Vrt mi je vedno smešno ko ga pokaže odstrani mi zgleda ta njegova harmonika Goti kot nek star tranzistor ali peč.Malo za hec ampak vedno mi pade ta asociacija.Smešna oblike harmonike.

Ima pa meni zelo všečen glas - pa tudi precej lažja je od povprečja.

zanenci

OdgovorNapisal/-a zanenci » 13.01.2010, 13:57

Ja samo je res smešne oblike ta harmonika :D pokrov glasilk ki je ponavadi pri harmonikah kromiran je kot bi bil s klavirke :D nevem more že fajna harmonika bit :D glas ima kar lep !

gasper
Večji godec
Večji godec
Kraj: petelinjek-ok. novega mesta

OdgovorNapisal/-a gasper » 16.03.2010, 11:17

Ja, Tine Lesjak ima prepoznaven način igranja frajtonerice, svojevrsten zven. Tudi ansambel VRT (kitarist je Tinetov sin), za katere je naredil marsikatero pesem ima (skoraj?) čisto njegov način igranja, tako da res ne moreš zgrešiti... Še slep bi slišal da je on avtor melodije... :lol: V glavnem mojster igranja frajtonar'ce... :D

iskra
Začetnik
Začetnik

Re: Tine Lesjak

OdgovorNapisal/-a iskra » 07.11.2010, 22:30

Meni se osebno od Tineta Lesjaka dopade pesem Olgica, ki spominja na tiste stare povojne čase, ko so se fantje vračali z vojske domov...Lesjak je to upodobil v pesmi, škoda da niso še snemali videospota, s tem bi pa zmagal! :) lp
Melodija Violeta III, Apollo DJB100STR

cehak
Dober muzikant
Dober muzikant
Kraj: ptuj
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a cehak » 07.11.2010, 22:34

iskra napisal/-a:Meni se osebno od Tineta Lesjaka dopade pesem Olgica, ki spominja na tiste stare povojne čase, ko so se fantje vračali z vojske domov...Lesjak je to upodobil v pesmi, škoda da niso še snemali videospota, s tem bi pa zmagal! :) lp

Ni to ljudska, pa jo je Lesjak priredil? Zdaj upam da misliva isto, ko gre tako-Živela je ena deklica,po imenu Olgica.....
Lp

iskra
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a iskra » 08.11.2010, 10:11

cehak napisal/-a:
iskra napisal/-a:Meni se osebno od Tineta Lesjaka dopade pesem Olgica, ki spominja na tiste stare povojne čase, ko so se fantje vračali z vojske domov...Lesjak je to upodobil v pesmi, škoda da niso še snemali videospota, s tem bi pa zmagal! :) lp

Ni to ljudska, pa jo je Lesjak priredil? Zdaj upam da misliva isto, ko gre tako-Živela je ena deklica,po imenu Olgica.....
Lp

Haha ja to je ta ja :D :D sej ne vem al je ljudska al prirejena, pomoje maš kar prav, men je ta najljubša, ker jo je fajn zašpilu, ;)
Melodija Violeta III, Apollo DJB100STR

kirezagar
Odličen muzikant
Odličen muzikant

OdgovorNapisal/-a kirezagar » 20.11.2011, 21:48

A kdo ve, kako je naslov novemu albumu? Ga kdo že ima?
Igram tam na vso moč, prekratka mi je noč, ne dam si prej pokoja, da ves denar je proč.

Kristijan1
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a Kristijan1 » 21.11.2016, 23:19

Lep dober večer!
Zanima me če bi se dalo dobiti kaj starih pevskih pesmi od gospoda Lesjaka?

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost