Program za pisanje tablatur

Vse o notah, tablaturah, učiteljih itd.
darkside
Mali godec
Mali godec

Re: Program za pisanje tablatur

OdgovorNapisal/-a darkside » 09.08.2014, 12:07

francek: odpreti moraš UrejevalnikTablatur.exe in ne Frajtonerca.exe
takrat ti vrže težavo ki jo imaš.
Rutar Juliana R B-Es-As

Steirische
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a Steirische » 24.03.2015, 10:48

Evo, razvijalci smo izdelali še spletno aplikacijo za urejanje tablatur za frajtonerco. Postopek urejanja je enak... s klikanjem v šablone označite gumbe (klik pod šablono določi število tonov), po končanem urejanju pa pritisnite tipko PrintScreen in sliko skopirajte v Slikarja ali kar pač uporabljate. Zaenkrat čisto preprosta spletna stran... brez možnosti shranjevanja ali kakšnih dodatnih funkcij, ki jih ima namizna aplikacija. Toliko za zdaj, mogoče kdaj kasneje še kaj dopolnimo.

peterplot
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a peterplot » 12.01.2016, 18:25

Živjo a bi mogoče lahko še enkrat objavili link za program ker na prvem linku programa ni več.

Najlepša hvala in Lep pozdrav!

darkside
Mali godec
Mali godec

OdgovorNapisal/-a darkside » 12.01.2016, 23:40

Rutar Juliana R B-Es-As

darkside
Mali godec
Mali godec

OdgovorNapisal/-a darkside » 05.03.2016, 17:26

vidim, da je avtor umaknil datoteke s sourceforge strani.
me pa znaima če se bo avtor javil tukaj - na še en SVOJ pc sem dal ta program in zaprosil za licenco ampak odgovora že od decembra ni na voljo. sedaj me pa zanima kaj bi se zgodilo, če bi iz svojega pcja kjer je že z licenco prestavil licenco na še tistega, ki licence nima.

sprašujem zato ker ta pc kjer je licenca je potreben obnove windowsa saj že hudo šteka (ali pa nakup drugega) in ne bi rad ostal brez licence saj s tem programom lahko to urejam dosti hitreje
Rutar Juliana R B-Es-As

Steirische
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a Steirische » 13.03.2016, 19:50

Evo, po dolgem času se oglaša vodja razvijalcev programa.

Razvoj programa smo za nekaj časa prekinili. Vzrok za to je pomanjkanje časa s strani nekaterih razvijalcev in nekatere tehnične ovire pri razvoju (v podrobnosti se ne bi spuščal). Tudi foruma že dlje časa nisem spremljal, zato vidim, da se je v tem času marsikaj spremenilo.

Pred kratkim sem začel z razvojem spletne aplikacije za urejanje tablatur... vse stvari se selijo na splet, zato sem se tudi sam odločil za takšen korak (da vidimo kako se bo obneslo). Sicer še ni tako izpopolnjena kot namizna aplikacija, jo je pa mogoče uporabljati brez kakršnihkoli omejitev, neodvisno od platforme ali naprave. Spletni urejevalnik je na voljo na začetnem linku (glej prvo objavo v temi). Stran za urejanje tablatur si lahko shranite tudi na računalnik in tablature urejate tudi če niste povezani na internet.

Urejanje poteka po znanem postopku: S klikanjem v gumbe označite prijem. Če takoj po kliku v gumb pritisnete številko, določite še prst s katerim gumb pritisnemo. Klik pod šablono določi število ponovitev. Klik nad šablono pa odpre okno, kamor lahko vpišete base, zloge besedila ali opombe. Po končanem urejanju pritisnite tipko PrintScreen in sliko prilepite v urejevalnik besedil. Nekatere stvari moram še izdelati, zato bo treba malo počakati... kakšno tablaturo pa lahko že zdaj izdelate.

Tojo
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a Tojo » 22.11.2016, 21:32

Vse pohvale za razvijanje tovrstnega programa za javno uporabo.

Podal bi le nekaj opazk:
-Tablature bi bile boljše berljive če bi ležale vodoravno, s poltoni obrnjenimi gor. (3-4 sličice v eni vrstici) To mnenje podajam ob uporabi profesionalnih tablatur neke zasebne harmonikarske šole, kjer so preizkusili že vrsto projekcij in slednja se je izkazala za najbolj berljivo.
- Delo bi zelo olajšal kakšna možnost za izvoz datoteke. :wink:

Drugače pa še enkrat vsa čast da vsaj nekdo razvija kaj takšnega, kar lahko uporablajo tudi najbolj preprosti uporabniki in tudi taki ki nimajo sredstev da bi si privoščili drage tovrstne programe.

Lep pozdrav!
brez HARMONIKE se ne da živet!
Pečjak C-F-B

darkside
Mali godec
Mali godec

OdgovorNapisal/-a darkside » 24.11.2016, 15:28

to kar navajaš je možno. Moraš pa imeti odklenjeno verzijo. Izvoziš lahko v sliko.

Osebno delam tako, da izvozim v sliko in nato v wordu uredim po svojem sistemu
Rutar Juliana R B-Es-As

Tojo
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a Tojo » 06.12.2016, 20:59

A tako.. Hvala za pojasnilo.
brez HARMONIKE se ne da živet!
Pečjak C-F-B

darkside
Mali godec
Mali godec

OdgovorNapisal/-a darkside » 09.12.2016, 06:50

sedaj je prišlo do tega da sem backupal program na enem svojem pcju in ko sem dal windows gor in želel program zagnati sem videl da glede licence sploh ni nič. sedaj imam zopet demo. tako, da se licenca očitno ni kopirala.

lahko bi uporabljal spletno verzijo ampak upam, da bo kmalu na voljo, da imaš poltone na levi strani (vse 3) in ne samo 1. pa neka možnost izbire barv da lahko nadaljujem.

lahko mi pa omeniš kako naj uredim v html da mi bo to prikazovalo in je problem rešen.
Rutar Juliana R B-Es-As

Steirische
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a Steirische » 17.12.2016, 09:35

Glede desktop aplikacije je tako: Podatki o licenci so ločeni od podatkov programa. Če bi bilo vse v istem "košu", bi lahko vsak po svoje kopiral polno (odklenjeno) verzijo brez kakšnega nadzora. Takšno početje ne bi bilo fer do kogarkoli, ki je pripomogel pri razvoju programa. Prav zaprav, niti licenca potem ne bi bila potrebna, ker bi jo vsak skopiral skupaj s programom. Za tiste, ki še vedno uporabljate desktop verzijo aplikacije, pa je support še vedno preko ZS.

Kot že povedano, web aplikacija zaenkrat podpira samo osnovne funkcije: s klikanjem v gumbe označite prijeme, klik nad šablono odpre dialog za vnos basov in figur (lahko tudi besedila), klik pod šablono spremeni število ponovitev prijema (na primer: 2-krat pritisnemo prijem). Po novem je prilagojena šablona, in sicer omogoča 3 dodatne gumbe. Možno pa je tudi spreminjati barve.

Postopek spreminjanja barve: Klik na rob vrstice odpre dialog, kamor vpišemo barvi v formatu HTML. Kodi morata biti ločeni s podpičjem. Glej tole sliko:

Slika

HTML kode barv pa lahko dobite s tem orodjem: http://www.w3schools.com/colors/colors_picker.asp

darkside
Mali godec
Mali godec

OdgovorNapisal/-a darkside » 24.01.2020, 07:47

Sem menjal PC in v programu poslal za ponovno geslo pa zgleda da mail ni več aktiven.
Ima mogoče kdo shranjeno tisto spletno verzijo? Gre se mi za enostavno in hitrejše delanje tablatur kot pa preko worda in barvanje krogcev v njem.
Rutar Juliana R B-Es-As

Labtec7
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a Labtec7 » 17.04.2020, 22:10

Ali ima še kdo ta program oz. ve kje se ga dobi?

Kot začetniku bi mi prišel prav saj za note nisem ravno strokovnjak.

Hvala.

Lara22
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a Lara22 » 22.02.2023, 21:01

Steirische napisal/-a:
francek napisal/-a:Zdravo!

Men pa programa noče zagnati in napiše da je pogrešana datoteka Frajtonerca.dll :?: ve kdo kaj je krivo?

1. Če uporabljaš kakšno starejšo verzijo, si najprej prenesi novejšo.
2. Odpri Upravitelja opravil (task manager; pritisni Ctrl+Alt+Delete) in izberi zavihek "procesi". Na seznamu poglej, ali se izvajata procesa Frajtonerca.exe in UrejevalnikTablatur.exe in oba prekini. Program potem poženi z UrejevalnikTablatur.exe.
3. Če imaš še vedno težave, ti morda antivirus blokira dostop. To ne pomeni, da je program okužen s kakšnim virusom, vendar zaradi previdnosti antivirus ne spusti čez. Poskusi začasno izklopiti antivirusno zaščito in ponovi postopek.
4. Lahko da je krivo še kaj drugega, kar na pamet težko rečem. Lahko mi pišeš na ZS, rabim predvsem kakšne dodatne informacije o sistemu,
https://kdm-recikliranje.si/računalniku itd. pa bom preveril kaj bi še lahko bilo.

Mogoče poguglaj :D.

JOhanezJa
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a JOhanezJa » 28.06.2023, 06:10

Men pa programa noče zagnati in napiše da je pogrešana datoteka Frajtonerca.dll :?: ve kdo kaj je krivo?

Pozdravljeni!

Izgleda, da program, ki ga želite zagnati, pričakuje datoteko Frajtonerca.dll, vendar je ni mogoče najti. Datoteke DLL (Dynamic Link Library) so pomembne knjižnice, ki vsebujejo skupne funkcije in kode, ki jih programi uporabljajo za delovanje.

Če se prikaže sporočilo o manjkajoči datoteki DLL, obstaja več možnih razlogov:

Datoteka Frajtonerca.dll je bila izbrisana ali premaknjena. V tem primeru je priporočljivo ponovno namestiti program, ki ga želite zagnati, da se zagotovi, da so vse potrebne datoteke na svojem mestu.

Datoteka Frajtonerca.dll je poškodovana ali pokvarjena. V tem primeru lahko poskusite znova namestiti program ali pa poiščete veljavno in nedotaknjeno različico datoteke DLL ter jo ročno kopirate na pravo mesto v računalniku.

Obstaja konflikt med programom in drugo programsko opremo ali gonilniki na računalniku. V tem primeru je priporočljivo posodobiti vse programe in gonilnike ter preveriti, ali je program združljiv z vašim operacijskim sistemom.

V vsakem primeru bi bilo dobro, da se obrnete na tehnično podporo programa ali razvijalca, saj bodo imeli boljše informacije o tem, kaj bi lahko bilo narobe in kako to rešiti. Prav tako vam lahko pomagajo s specifičnimi koraki za odpravo težave z manjkajočo datoteko DLL.

Upam, da vam to pomaga in da kmalu uspešno zaženete program!

JOhanezJa
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a JOhanezJa » 26.07.2023, 16:09

JOhanezJa napisal/-a:

Pozdravljeni!

Izgleda, da program, ki ga želite zagnati, pričakuje datoteko Frajtonerca.dll, vendar je ni mogoče najti. Datoteke DLL (Dynamic Link Library) so pomembne knjižnice, ki vsebujejo skupne funkcije in kode, ki jih programi uporabljajo za delovanje.

Če se prikaže sporočilo o manjkajoči datoteki DLL, obstaja več možnih razlogov:

Datoteka Frajtonerca.dll je bila izbrisana ali premaknjena. V tem primeru je priporočljivo ponovno namestiti program, ki ga želite zagnati, da se zagotovi, da so vse potrebne datoteke na svojem mestu.

Datoteka Frajtonerca.dll je poškodovana ali pokvarjena. V tem primeru lahko poskusite znova namestiti program ali pa poiščete veljavno in nedotaknjeno različico datoteke DLL ter jo ročno kopirate na pravo mesto v računalniku.

Obstaja konflikt med programom in drugo programsko opremo ali gonilniki na https://www.rcl-group.com/. V tem primeru je priporočljivo posodobiti vse programe in gonilnike ter preveriti, ali je program združljiv z vašim operacijskim sistemom.

V vsakem primeru bi bilo dobro, da se obrnete na tehnično podporo programa ali razvijalca, saj bodo imeli boljše informacije o tem, kaj bi lahko bilo narobe in kako to rešiti. Prav tako vam lahko pomagajo s specifičnimi koraki za odpravo težave z manjkajočo datoteko DLL.

Upam, da vam to pomaga in da kmalu uspešno zaženete program!

Če imaš še vedno težave, ti morda antivirus blokira dostop. To ne pomeni, da je program okužen s kakšnim virusom, vendar zaradi previdnosti antivirus ne spusti čez. Poskusi začasno izklopiti antivirusno zaščito in ponovi postopek. :curse: :curse: :angel:

JOhanezJa
Začetnik
Začetnik

OdgovorNapisal/-a JOhanezJa » 07.08.2023, 13:26

darkside napisal/-a:sedaj je prišlo do tega da sem backupal poslovno informacijski sistemi na enem svojem pcju in ko sem dal windows gor in želel program zagnati sem videl da glede licence sploh ni nič. sedaj imam zopet demo. tako, da se licenca očitno ni kopirala.

lahko bi uporabljal spletno verzijo ampak upam, da bo kmalu na voljo, da imaš poltone na levi strani (vse 3) in ne samo 1. pa neka možnost izbire barv da lahko nadaljujem.

lahko mi pa omeniš kako naj uredim v html da mi bo to prikazovalo in je https://atelierrebul.si/shop rešen.

Datoteka Frajtonerca.dll je poškodovana ali pokvarjena. V tem primeru lahko poskusite znova namestiti program ali pa poiščete veljavno in nedotaknjeno različico datoteke DLL ter jo ročno kopirate na pravo mesto v računalniku. :twisted: f

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost