Planiram nakup omenjene harmonike. Prosim nekoga za pomoč, saj mi določene zadeve še niso čisto jasne.
Trenutna ponudba novih Hohner Atlantic IV 120 modelov, ki sem jih doslej zasledil je sledeča:
Atlantic IV 120 M
Atlantic IV 120 P
Atlantic IV 120 MP
Atlantic IV 120
Bo brskanju sem ugotovil, da se prodajajo tudi rabljeni Atlantic IV 120 Deluxe, katerih sedaj ni več moč dobit novih. Na nekem poljskem forumu sem zasledil, da naj bi bili basi močnejši.
Zanima me vaše mnenje, kaj je razlika med temi harmonikami, ali je Deluxe kakorkoli boljša od drugih? Prosim tudi za enostavno razlago, kaj je razlika med mousette in picollo različico in tisto, ki nima zraven te oznake?
Največ igram narodno glasbo (Avsenik, Slak itd...) - kateri od teh modelov je najprimernejši?
Hvala vnaprej
Hohner Atlantic 120 IV - Pomoč pred nakupom
Re: Hohner Atlantic 120 IV - Pomoč pred nakupom
Koliko € si pa pripravljen dati za instrument?
Lp
Lp
Prvotno sem planiral nekje 1000-1500, kar je tudi cena rabljenih Atlanticov IV (so tudi manj). Kaj je treba paziti pri nakupu rabljene? So kakšne znane hibe?
Predvsem me zanima tudi to, kar sem zgoraj napisal - kaj točno so razlike med temi modeli, če mi kdo zna razložit.
Predvsem me zanima tudi to, kar sem zgoraj napisal - kaj točno so razlike med temi modeli, če mi kdo zna razložit.
enrikio napisal/-a:Prvotno sem planiral nekje 1000-1500, kar je tudi cena rabljenih Atlanticov IV (so tudi manj). Kaj je treba paziti pri nakupu rabljene? So kakšne znane hibe?
Nisem poznavalec Atlantikov, saj ga sam nikoli nisem imel. Vem pa da ga je kolega kupil prek ebaya za okoli 500 €, vendar potem nikoli ne veš kaj boš dobil. Je pa vse odvisno od tvojega nivoja igranja, kaj sploh potrebuješ.
Za okoli 2000€ se danes dobi že kakšna Morino VN, ki je neprimerljivo boljša kot Atlantic. Tudi vrhunski Atlantic ne more biti tako dober kot slaba Morinka. Enostavno je to popolnoma drugi nivo. To je kot bi primerjal Kio in Audi-a. Lahko je vrhunska Kia z vsemi dodatki, vendar ko se boš peljal bo to popolnoma drugače kot pa v običajnem Audi-u.
Meni osebno se zdi 1500€ dati za Atlantic popolna potrata denarja. Naredi pa kar želiš, saj je to tvoj denar

Lp
Kaj pa je ključna razlika med atlanticom in morino? Vem, da ima morino 5x uglašenost, zasledil pa sem tudi, da je Morino kabinska, ne vem pa kaj to pomeni za zvok/kakšna je razlika proti atlantic?
lp
lp
Težko ti vse razložim. Enostavno je Hohner Morino Audi, Atlantic pa Kia. Audi je vedno mnogo boljši kot Kia.
Boljši zvok, boljša mehanika, atlantic je v večini strojno narejen.... Ko primeš en in drugi model ti bo vse jasno. Edini minus Morinke je v teži, v vsem ostalem je Morino za 2 razreda v prednosti.
Boljši zvok, boljša mehanika, atlantic je v večini strojno narejen.... Ko primeš en in drugi model ti bo vse jasno. Edini minus Morinke je v teži, v vsem ostalem je Morino za 2 razreda v prednosti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost