Mene pa zanima nekaj stvari glede nakupa rabljene harmonike...
Torej, doma imam trenutno 120-basno klavirsko harmoniko Melodija Carmen III. V lasti jo imam 5 let in v teh petih letih sem že zamenjal komplet vse pasove (naramnice, basni pas in hrbtni prečni pas), dokupil blazino za hrbtno stran harmonike in jo dal kmalu po nakupu v Mengeš k Melodiji na "generalni" servis (bila je uglašena, nekatere tipke so bile popravljene zaradi majanja itd.). Po vrhu vsega sem dal delati tudi po naročilu narejen kovček zanjo.
Stvar je v tem, da s harmoniko nisem več zadovoljen, ker sem v njo vložil že preveč denarja, poleg tega pa ni več primerna za moje potrebe igranja (nima musette registra in s tem je za narodno-zabavno glasbo dokaj neuporabna). Ko sem jo kupil, še nisem bil nekakšen profi glede tega na tem področju, zdaj pa vidim, da bi bil že čas za nabavo druge harmonike. Kmalu jo bom moral dati uglasiti, ker ne poje več tako kot včasih.
Zanima me katero (rabljeno) harmoniko bi dobil za ceno do nekje 600, max. 700€. Po možnosti naj bi bila znamke Hohner, obvezno pa mora biti 120 basna in imeti musette register. Na internetu sem gledal model Hohner Verdi VN. Model s picollo registrom se dobi že za 600€, model z musette registrom pa stane okrog 1000€. Počasi imam že dovolj "piskanja" picollo zvoka in bi res rad dobil harmoniko, ki je primerna za narodno-zabavno glasbo.
Hvala za odgovore in lep pozdrav