Velikokrat prebiram vaš forum in ker vem, da vprašanja podobna mojemu dvigajo prah o reklamah, že takoj povem da ne gre za propagiranje, ampak dejansko rabim nasvet.
V svetu harmonik sem čisto nova in sveža (se učim 3 mesece), a zelo zagreta za učenja. Želim si kupiti svojo harmoniko. Težave so pri izbiri. Do sedaj sem poizkusila že nekaj različnih modelov. Več kot vidim in sprobam, bolj sem zmedena…
Harmonike, ki sem jih do sedaj imela v rokah so: Kapš, Dečman, Poličar, Jerko, Butolen, Rutar Tolminka, Pečjak. (v kratkem bom poskušala še novo Goterjevo harmoniko). Vizualno sem zaljubljena (preko interneta) v Rutarjevo harmoniko model Tolmika bio 3 (bela), a sem ugotovila, da videz ni vse.
Ne želim zveneti izbirčna in nisem poznavalka, a pri vsaki od teh sprobanih harmonik sem občutila pluse in minuse (npr. super zvok, a se ni dalo sploh spreminjati dolžine naramnic,; mi je na telo dobro sedla, pa se mi je zdelo kakor da hrešči, so bili gumbi zelo trdi za pritiskat, je bila težka, je šel meh težje narazen… itd…).
Harmoniko bom uporabljala predvsem za svojo dušo (vaje, igranje doma) ter občasno spremljanje svoje folklorne skupinice v šoli. Uglasitev, ki jo potrebujem, mora biti primerna za petje ženskih in otroških glasov (predvidevam da B Es As, na to sem najlažje pela do sedaj), želim si, da so gumbi mehki in da je harmonika bolj lahka. Kupila bi si novo harmoniko (po naročilu), denar ni ovira.
Vem, da je pester izbor in da vsak ponudnik zagovarja tisto, ki je njemu najbližja.
Glede na napisano, me zanima še vaše mnenje- Hvala za vsakršen odgovor.

Lp Nataša