Zakaj pa si začetniki ne bi smeli kupiti dobre harmonike, če imamo željo po igranju in si to finančno lahko privoščimo? Tudi jaz sem začetnica in se odločam za novo harmoniko, ki jo bom imela za vedno. In čeprav igram samo doma za učenje in lastno zabavo in me vsi prepričujejo, da za to ne potrebujem Ferrarija, sem še vedno odločna, da si bom kupila top harmoniko. Ker nisem še čisto prepričana, katera bo tista za večno (trenutno imam v igri tri), sem si zadala cilj, da počakam še kakšno leto oz. da se do takrat naučim zaigrati določene pesmi...
Klemecl - Sicer nisem dobra poznavalka, a obe harmoniki (Pečjak, Žveglič) sta zelo dobri. Mislim, da sta cenovno podobni. Pečjakovo sem že sprobala, je super. Samo čakalna doba je zelo dolga, ko jo naročiš... Od ljudi, ki jo imajo, slišim same pohvale. Predlagam ti, da navežeš stike s harmonikaši, ki imajo ti dve harmoniki... in večkrat poizkusiš obe ter se potem odločiš katera ti bolj sede.
Hohner - konec koncev... tudi če nas slučajno kdaj mine želja ali se karkoli zalomi... lahko harmoniko še vedno prodamo, a ne? V življenju je fino imet cilje in uresničevat svoje sanje

Pozdravček obema