Finale Ljubečne 2008

Ali ste prišli v finale Ljubečne 2008?

Glasovanje se je zaključilo dne 14.09.2008, 11:55

da
13
37%
ne
22
63%

Skupaj glasov: 35

osminka

OdgovorNapisal/-a osminka » 31.08.2008, 17:01

Vsem, ki ste že uspeli priti do finala iskrene čestitke; tistim, ki ste s svojimi nastopi zadovoljni, še toliko bolj.[smeško, ki ploska]

Je pa tako, da vedno niso (niste) samo zmagovalci, ampak tudi poraženci. In predvsem slednji v velikem pričakovanju včasih naredijo kakšno stvar, ki se je ne sme; in često potem, ko zberejo svoje misli, ta dejanja obžalujejo. To še ne pomeni, da je s tem njihovo dejanje opravičeno; je le razumljeno.
Prav tako običajno zmagovalci oz. visoko uvrščeni tekmovalci nimajo pripomb na potek tekmovanja in delo komisije; needless to say, da druga stran pa ima.

Zaradi študijskih in drugih obveznosti, me v Ljubečni ni bilo in ne morem komentirati dela komisije in samega poteka; v kolikor je isti sestav kot prejšnja leta, me preseneča, če so res sposobni takšnega preobrata v načinu mišljenja. V kolikor so, vse čestitke tudi njim.
Glede na fotografije zmagovalcev se mi porajajo tudi nekatera druga vprašanja, vendar ne spadajo pod okrilje ZHL...

Vsem obilo užitkov in uspeha ob preigravanju novih, kot tudi utrjevanju starih, že naučenih melodij
8)

Deni

OdgovorNapisal/-a Deni » 31.08.2008, 18:07

Jani jaz se popolnoma strinjam s tabo, res je tako, tudi jaz sem imel velika pričakovanja vendar me je trema čisto zdelala in seveda temu primerna je bila tudi plaketa, kljub vsem uram vaj in trudu, ki sem ga vložil v to. Bom pa poskušal ponovno drugo leto.

Motilo pa me je to, da je občinstvo prihajalo v dvorano tudi med igranjem in da so pod oknom drugi na ves glas vadili, to se nebi smelo dogajati na tako pomembnem tekmovanju.

Lp Deni

frajtonar95
Začetnik
Začetnik
Kraj: ptuj
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frajtonar95 » 31.08.2008, 18:20

eh jas se bom drugo leto prijavo za tekmovanje. :)
Slika

wiki

OdgovorNapisal/-a wiki » 31.08.2008, 18:23

JaNi P. napisal/-a:Ja hvala lepa! Drugače pa mi je bila prireditev sama všeč in tudi ocenjevanje je bilo korektno, ozvočenje je bilo dopoldan in popoldan zelo vredo, organizacija celotne prireditve(vključno s predtekmovanji in polfinaloma) je bila odlična.
!!Edino kar me je motilo je bilo to da nekateri tekmovalec/i tako hrepeni po zlati plaketi da ni zadovoljen niti s srebrno in jo preprosto vrže na tla :evil: :evil: (kdor z ""malim"" zadovoljen ni, velikega vreden ni)
Trudil sem napisati s čim bolj olajšano obliko, ker če bi napisal kar si jaz sam mislim bi bilo napisano VELIKO hujše :!:

No ja, če se ne motim je bil to tist "mali" Blaž Brudar z Rutarco.
Eni mislim da bi bili veseli če bi sploh prišli v Ljubečno, kaj šele da bi osvojili srebrno plaketo.

Lp

urban
V.I.P.
V.I.P.
Kraj: Kamnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a urban » 31.08.2008, 18:26

frajtonar95 napisal/-a:eh jas se bom drugo leto prijavo za tekmovanje. :)

Najprej se raje prijavi na kak izobraževalni tečaj pisanja slovenščine, ker čisto vsak tvoj prispevek do zdaj je napisan čisto "po domače" in nekatere to moti, ker ne znajo brati tvojih postov. Pa brez zamere!

U.
Melodija, letnik 1983, B-Es-As, 34+1
Grilc, letnik 2007, C-F-B, 37+3, glasilke tipo a mano - prodana 2014
Grilc, letnik 2014, C-F-B, 37+3, glasilke amano - prodana 2022
Grilc, letnik 2022, C-F-B, 37+11, glasilke amano

Facebook stran: Tablature za diatonično harmoniko

džuboks

OdgovorNapisal/-a džuboks » 31.08.2008, 22:23

v bistvu je čist useen kdo natanko je bil (poimensko tisti, ki je vrgel na tla), dejstvo je, da se to pač ne dela.
sicer pa, slišala sem že nekaj pripomb čez komisijo, vendar še nikoli konkretne zadeve, ki bi jim bila v breme. Tako da sama težko sodim o tem. Mislim pa, da je Pačnik letos zelo lepo odigral in je zagotovo lahko predstavljal enega od potencialnih zmagovalcev. Žal nisem poslušala vseh, tako da tudi o tem ne morem sodit.
je pa drugo leto nova priložnost in vse kr lahko rečm je, da smo bogatejši za kr nekej izkušenj, ki smo si jih pridobl v letošnjih tekmovanjih za ZH Ljubečna (vsaj jaz) in da se potrudmo jih izkoristit in uporabt v naslednjem letu. Nima se smisla preveč kregat okol tega, ker so odločitve komisije itak dokončne, je pa vredu, da tut mi, ki igramo in se udeležujemo tekmovanj povemo kkšno stvar in tut, da se pretehta naše besede in se tehtne upošteva, ker edino tako lahko tekmovanja napredujejo in ostajajo. vsaj po mojem mnenju. se opravičujem, če sm preveč zafilozofirala vse tole...

osminka

OdgovorNapisal/-a osminka » 31.08.2008, 23:09

Lej, kar se tiče komisije samo ena stvar, ki bode v oči.
Namreč kako je lahko pri stvari, kjer se ne meri višina, hitrost, teža ( beri merljive fizikalne količine) v komisiji EN ČLAN???

Aco
Večji godec
Večji godec
Kraj: Dolenjska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Aco » 31.08.2008, 23:16

osminka napisal/-a:Lej, kar se tiče komisije samo ena stvar, ki bode v oči.
Namreč kako je lahko pri stvari, kjer se ne meri višina, hitrost, teža ( beri merljive fizikalne količine) v komisiji EN ČLAN???

en član?? samo??
američani temu pravjo: bullshit! :evil:
Glasba je razlog, razlog je veselje, to moje je življenje
Dečman - 2008 - C F B
Moji posnetki:
http://aco.byethost14.com/muska/

osminka

OdgovorNapisal/-a osminka » 31.08.2008, 23:23

V predtekmovanju zagotovo; kako je s polfinalom ne vem.
In pa njegova pojasnitev potem...te ima, da bi ga poslal k pouku glasbene metodike in njenih osnov...

JaNi P.
Mali godec
Mali godec
Kraj: Hramše/Dobrna

OdgovorNapisal/-a JaNi P. » 01.09.2008, 06:44

V pofinalu so vsi 3je enako kot v finalu

glasbenik
Mali godec
Mali godec

ZLATA HARMONIKA LJUBEČNE

OdgovorNapisal/-a glasbenik » 01.09.2008, 10:10

:arrow: Živjo!

Tudi sam sem bil na 28.ZHL in moram priznati, da je bila komisija kljub vsemu letos korektna do vseh in prav je, da je zavzela ostrejše kriterije glede venčkov,saj umetelnost nima nič skupnega z ljudskim izročilom,zato bo drugo leto prelomno glede igranja venčka slovenskih narodnih pesmi!
Sam sem dobil srebrno in sem zadovoljen,čeprav sem ciljal na zlato,a žal trema naredi svoje!
Lep pozdrav in nasvidenje na 29.ZHL!
KO DEKLETOM ZAIGRAM, POMEŽIKNEM, SE SMEHLJAM.LEPA PESEM TO STORI,DA JIM SRČEK ZADRHTI.ENA SE SLADKO SMEJI,DRUGA SOLZE BRIŠE SI.KAJ V SRCU SE GODI,TO RAD ZVEDEL BI!

džuboks

OdgovorNapisal/-a džuboks » 01.09.2008, 15:29

ja osminka, maš prav. Ljubečna zagotovo rabi kr nekaj sprememb in ne samo z naše strani (beri- letošnja opazka glede venčkov, s čimer se sicer približno strinjam).
ampak ne vem kaj bo treba narest, da se bo kej premaknl...pa tut obvezne skladbe- izbira, posnetek (letos je bila za 1. skupino skladba odigrana na klavirko, s poltoni! ) in pa tut čas ko jih objavijo. Jst sm pri vsej stvari bolj za, da bi se na takem tekmovanju, ki velja za enega najprestižnejših v Sloveniji bolj zgledovali po tekmovanjih za klavirsko.
Zadnjič spremenil džuboks, dne 01.09.2008, 23:43, skupaj popravljeno 1 krat.

osminka

OdgovorNapisal/-a osminka » 01.09.2008, 15:35

Morda bo izpadlo zelo nevedno...
Prosim za pojasnila, kaj se je dogajalo z letošnjimi venčki, nisem še namreč z nikomer kontaktirala, da bi izvedela.
To da so bili lansko leto namesto venčka ljudskih spleti venčkov raznih avtorjev, to vem; ampak kaj se je pa letos dogajalo pa ne; tudi še ni bilo časa, da bi si ogledala posnetek.

Problemov pri sami Ljubečni je pa več, oz. na večih nivojih.
Če so pravila, naj bodo enaka za vse in ne samo za nekatere. To kar se dogaja s časovnim potekom obveščanja, je v današnji dobi hitrosti širjenja informacij nedopustno.
Je pa tako, dokler bodo tekmovalci, ne bodo pretirano razmišljali o kakršnikoli menjavi sistema.
Moteče je tudi favoriziranje posameznikov, glede izdelovalca/sestavljalca inštrumenta, in pa mentorja...
pa še kaj bi se našlo...ampak prosim da nekdo pojasni kaj je bilo z letošnjimi venčki...hvala

Petter

OdgovorNapisal/-a Petter » 01.09.2008, 22:07

Evo, Jani P. za spomin na Ljubečno 2008... Slike so pomanjšane za 50%!

http://www.speedyshare.com/228413153.html

lp :D

josef

Zh

OdgovorNapisal/-a josef » 01.09.2008, 23:24

Moj komentar ljubečne, ki sem je zelo pozorno spremljal je sledeč :
- Komisija je že dalj časa skorumpirana.
-Zmagovalec je določen že vnaprej za plaketo avgusta stanka prav tako .
-Letos bi mogel zmagati SANDI (če kdo ne verjame si naj pogleda posnetek nejca pačnika in sandija) !!!!!!
-Janko ti rajši spodbujaj svoje dolenske prijatelje kajti oni so tudi zmiraj delali zate.
-glede plakete Avgusta Stanka :
-Plaketo bi moral dobiti TOMAŽ BOŠKIN!!!! poglejte si posnetke večkrat in presodite o zmagovalcih!!!!!
Marskiteri bo moral še nekaj let trdo delati da bo lahko komentiral in ocenjeval1
- Glede komisije pa predlagam da se sedanja komisija zamenja, organizaciski odbor ZHL pa naj določi komisijo katero bodo sestavljali avtorji obveznih skladb (Klavžar, Mihelič, LUPINC!!!)
najbolje bi bilo da, član komisije iz različne regije
-In s tem bi preprečili vse (VIP) veze in poznansta, tekmovanja bi postala regularna poštena , s tem pa bi si ljubečna izbolšala uglet, ki ga z leta v leto izgublja.
-ocenjevalni list vseh članov komisije z njihovimi ocenami naj bi se izročil vsakemu tekmovalcu pri podelitvi plaket in seveda to oceno naj komisija zagovarja.
-Zaključek:
-To je nekaj iztočnic za ohranitev ljubečne, ORGANIZACIJSKI ODBOR V AKCIJO!!!!!!!

Lp JOSEF

janko
Začetnik
Začetnik
Kraj: Škocjan
Kontakt:

Re: Zh

OdgovorNapisal/-a janko » 02.09.2008, 00:23

josef napisal/-a:Moj komentar ljubečne, ki sem je zelo pozorno spremljal je sledeč :
- Komisija je že dalj časa skorumpirana.
-Zmagovalec je določen že vnaprej za plaketo avgusta stanka prav tako .
-Letos bi mogel zmagati SANDI (če kdo ne verjame si naj pogleda posnetek nejca pačnika in sandija) !!!!!!
-Janko ti rajši spodbujaj svoje dolenske prijatelje kajti oni so tudi zmiraj delali zate.
-glede plakete Avgusta Stanka :
-Plaketo bi moral dobiti TOMAŽ BOŠKIN!!!! poglejte si posnetke večkrat in presodite o zmagovalcih!!!!!
Marskiteri bo moral še nekaj let trdo delati da bo lahko komentiral in ocenjeval1
- Glede komisije pa predlagam da se sedanja komisija zamenja, organizaciski odbor ZHL pa naj določi komisijo katero bodo sestavljali avtorji obveznih skladb (Klavžar, Mihelič, LUPINC!!!)
najbolje bi bilo da, član komisije iz različne regije
-In s tem bi preprečili vse (VIP) veze in poznansta, tekmovanja bi postala regularna poštena , s tem pa bi si ljubečna izbolšala uglet, ki ga z leta v leto izgublja.
-ocenjevalni list vseh članov komisije z njihovimi ocenami naj bi se izročil vsakemu tekmovalcu pri podelitvi plaket in seveda to oceno naj komisija zagovarja.
-Zaključek:
-To je nekaj iztočnic za ohranitev ljubečne, ORGANIZACIJSKI ODBOR V AKCIJO!!!!!!!

Lp JOSEF

Tole vidm, da je napisano kar na pamet.

- Zakaj skorumpirana? Kako veš, da je določeno vse vnaprej? (Če koga zanima se lahko dobijo vsi podatki od komisije pri Janezu Šabcu). Letos je bilo precej izenačeno in odločale so nianse!!!!)
- Sandi je fajn zaigral in tudi Nejc!! Si pa poglej popoldanski del kako je kdo zaigral???!!
- Nevem kaj si mislil naj spodbujam Dolenjce. Kdo je rekel, da jih ne ali, da jim ne privoščim uspeha. Tudi povedal sem vsakemu, da je dobr zaigral in čestital. Me pa prav zanima kdo je delal kaj zame? Od kje ti tale informacija?
- Glede komisije pa mislm, da nikol ne bo za vse! Tako komisijo kot bi ti postavil tudi ni realno (saj so vsi učiteljni nekaterih tekmovalcev). Kako bi pa postavil Delčnjaka v komisijo, ko je bil obvezen njegov komad??

Večkrat sem tudi sam imel pomisleke glede ocenjevanje in tega, vendar ko ti nekdo razloži kaj je blo narobe ali kaj drugega- sem to le upošteval za naprej. In ko mal premisliš je res tako. Drugače so pa fantje v komisiji zelo veliko preigrali po tekmovanjih v preteklosti in bili pravi strup:) Glede tega imajo veliko izkušenj in jim ni lahko pamet solit!

lp
Muzikantje veseljaki smo,..

JaNi P.
Mali godec
Mali godec
Kraj: Hramše/Dobrna

OdgovorNapisal/-a JaNi P. » 02.09.2008, 06:42

Petter napisal/-a:Evo, Jani P. za spomin na Ljubečno 2008... Slike so pomanjšane za 50%!

http://www.speedyshare.com/228413153.html

lp :D

Tnx

glas

OdgovorNapisal/-a glas » 06.09.2008, 14:30

josef glede venčka se strinjam s tabo. Mislim, da je Boškin zaigral tako kot zna in to je odlično - to nagrado si je zaslužil on.. Je pa res, da je imela komisija kar nekaj odličnih harmonikašev v samem vrhu, in verjamem da so imeli težko delo.
Glede metanja plaket pa mislim, da je glasba del nas, ki igramo. Najprej moramo zaigrat zase in za svojo dušo, ter "poraze" na tekmovanjih sprejet ponosno.

Drugo leto bo spet tekmovanje za Zlato harmoniko Ljubečne...
:P
Lp

frajtonar95
Začetnik
Začetnik
Kraj: ptuj
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frajtonar95 » 06.09.2008, 15:38

jas bi bil že srečen če bi prišo v pol finalne
Slika

The Doctor
Začetnik
Začetnik
Kraj: velenje

OdgovorNapisal/-a The Doctor » 07.09.2008, 13:19

Glede nagrade Avgusta Stanka je imela komisija res tezko delo saj je bilo kar nekaj tekmovalcev ki so bili izenaceni.Vendar mislim da se komisija odlocila cisto pravilno,res da je imel dober vencek tudi Boskin vendar je komisija sama povedala da se pri tej plaketi ocenjuje bolj naravna izvedba vencka in dobro zaporedje pesmi kar pa je bilo pri Sevcnikarju odlicno.Poleg tega je bil vencek tudi dobro zaigran.In plaketa je sla v prave roke.

Lp. :D

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost