Stran 1 od 2

Festival Slovenska polka in valček 2010

Objavljeno: 20.01.2010, 13:30
Napisal/-a rok07
Razpis je zunaj. Zgodilo se bo9. aprila v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča.

Končno malo bolj na nivoju! Se vidimo :wink:

Objavljeno: 12.03.2010, 16:14
Napisal/-a rok07
FINALISTI ZNANI

Objavljeno: 13.03.2010, 17:29
Napisal/-a ivan_jan
Čestitke izbrancem, na narodnjaku pa spet žalost od komentarjev...

Objavljeno: 13.03.2010, 21:42
Napisal/-a rok07
ivan_jan napisal/-a:Čestitke izbrancem, na narodnjaku pa spet žalost od komentarjev...

To smo tudi pričakovali od komentarjev. :) Samo za info., razne micke in franclji, ki komentirajo so večinoma glasbeniki, člani ansamblov. Sam nikoli ne berem komentarjev, razen sem pa tak kakšnega, ker se jih ne splača pogledat, ker so napisani na nivoju osnovnošolcev.

Objavljeno: 31.03.2010, 13:32
Napisal/-a attilaz
rok07 napisal/-a:
ivan_jan napisal/-a:Čestitke izbrancem, na narodnjaku pa spet žalost od komentarjev...

To smo tudi pričakovali od komentarjev. :) Samo za info., razne micke in franclji, ki komentirajo so večinoma glasbeniki, člani ansamblov. Sam nikoli ne berem komentarjev, razen sem pa tak kakšnega, ker se jih ne splača pogledat, ker so napisani na nivoju osnovnošolcev.


če še nisi opazil...je tu enako. Slovenska NZ glasba je pač prišla tk daleč, da jo izvajjo-mo ljudje na takšnem nivoju. Govorim v večini.

Objavljeno: 09.04.2010, 12:07
Napisal/-a rok07
Si pride kdo ogledat festival v živo?

Objavljeno: 09.04.2010, 12:19
Napisal/-a Aco51
Ali že kdo ve, kako bo potekalo telefonsko glasovanje?. Iz enega telefona en klic - bi bilo najbolj pošteno!!! :)

Objavljeno: 09.04.2010, 12:59
Napisal/-a attilaz
Pošteno ja...sam se pa zasluži ne tolk

Objavljeno: 09.04.2010, 13:19
Napisal/-a rok07
Ja tako bo letos. Iz enega telefona en klic oz. glas.

Objavljeno: 10.04.2010, 10:36
Napisal/-a Aco51
rok07 napisal/-a:Ja tako bo letos. Iz enega telefona en klic oz. glas.

Rok.....Ni bilo čisto tako! :roll:

Objavljeno: 10.04.2010, 10:46
Napisal/-a rok07
Aco51 napisal/-a:
rok07 napisal/-a:Ja tako bo letos. Iz enega telefona en klic oz. glas.

Rok.....Ni bilo čisto tako! :roll:

Sem opazil ja. Še sami do zadnjega niso vedeli kako bo :)

Objavljeno: 10.04.2010, 22:19
Napisal/-a Saso6682
Adijo pamet :( A sem jaz edini ko se mu zdi zmaga novih spominov nezasluzena?

Objavljeno: 10.04.2010, 22:36
Napisal/-a Simon96
Važno da so Novi Spomini zmagali :D :wink:

Objavljeno: 10.04.2010, 23:13
Napisal/-a urban
Saso6682 napisal/-a:Adijo pamet :( A sem jaz edini ko se mu zdi zmaga novih spominov nezasluzena?


Tudi meni se tako zdi. V bistvu mi ni bila nobena pesem letos nekaj posebnega. Edini, ki so morda malce izstopali so bili Naveza.

Objavljeno: 10.04.2010, 23:24
Napisal/-a Saso6682
Tak ko si rekel pa Veseli svatje so se sli :) Ampak mislim tudi kaj se kvalitete tice so bli za mene novi spomini kot da bi na odru vadli ta komad.

Objavljeno: 11.04.2010, 10:27
Napisal/-a ivan_jan
jaz bom pa zdaj še enkrat v miru vse pregledal na rtvslo, pa bom podal svoje "strokovno" mnenje :)

Objavljeno: 11.04.2010, 10:33
Napisal/-a Saso6682
Ti kar daj ;) Se mi pa zdi da tu niti ne rabis bit strokovnjak da slisis da je zanic :) hehehe

Objavljeno: 11.04.2010, 11:49
Napisal/-a _martin_
Me je rahlo razočaral SPV letos. Se mi zdi, da večini komadov manjka energija. Polke so večinoma počasne in monotone, medtem ko bi morale biti "šus". Glede polk se mi še najboljše zdijo Naveza in Vihar, ker se vsaj čuti nekaj energije in živahnosti. Glede valčkov pa nič posebnega.

Objavljeno: 11.04.2010, 12:53
Napisal/-a ivan_jan
No pa da podam to svoje mnenje (to je mislim da prvič, da sem tako ocenil.. Boste povedali kako mi je šlo v primerjavi s Kocijančičem z Narodnjaka :) )

Tako:

LISJAKI - Lep valček s super besedilom na sicer že malce iztrebljeno tematiko. Pevec ima prijetno barvo glasu, le zmanjkalo ga je malce vsake toliko, ampak dobro, nič hujšega. Super izvedba, vsaj glede na to, kaj meni paše.

Ocena: +4

TAPRAVI FALOTI - Polka, ki sama sebe malo prehiteva, moško petje tudi ni bilo ravno nekaj s čimer bi se lahko hvalili. Besedilo sem še skoraj pozabil, ker pač ni bilo tako, da bi si ga bilo vredno zapomniti. Izvedba kakor celota pa solidna.

Ocena: -3

DONAČKA - Dekle super poje v živo, dobra melodija in lep nastop. Violina se je podala k skladbi, medtem ko kitare nisem dobro slišal (tonski mojstri krivi?). Besedilo je bilo malce neprepričljivo ampak vzamem v zakup pri tako lepem vokalu.

Ocena: 5

RUDI ŠANTL IN ŠANK KVINTET - Instrumentalno je to super polka le petje ga je "biksalo". Še kakšna ura solopetja ne bi škodila, besedilo pa je tako tipično veseljaško za polko, niso odkrili nobene tople vode z njim.

Ocena: +3

ISKRICE - Lep valček in dobro besedilo, le petje me je malce razočaralo. Ne da je bilo ne vem kako slabo, le več sem pričakoval.

Ocena: -5

PAJDAŠI - Hudomušno besedilo, ki pa ga nisem najbolje slišal. Malo bolje bi bilo treba odpeti, sicer pa dobra melodija, ki me je nekako spominjala na Borisa Franka in njegove Kranjce.

Ocena: -4

ZAPELJIVKE - Lepa melodija z enkratnim besedilom (Feri Lainšček skoraj nikoli ne razočara zadnje čase) in dokaj sprejemljivim petjem. Mogoče jih je pa treba malce zdelala pri petju. Zelo mi je bil všeč nastop s klavirko.

Ocena: +4

VESELI SVATJE - Zanimivo besedilo, dobro je tudi prišel do izraza tercet, všeč mi je bil tudi solo nastop pevke (pozabil kako se kliče...). Všečna melodija in zame ena boljših pesmi prireditve.

Ocena: 5

DOMEN KUMER IN PRIJATELJI - Najprej pohvala za besedilo, ki je bilo tako nežno, lepo. Hm, ali hoče Domen oponašati Alfija Nipiča? Upam da ne, ker to ni bilo ni a od Alfija. Bravo "prijatelji" za dobro odigrano pesem. Priporočam vam, da se drugo leto prijavite brez Domna...

Ocena: -2

NOVI SPOMINI - Po moje to ni bilo vredno zmage a počasi ti pesem pride v uho in si jo začneš požvižgavati. Besedilo je sicer neprepričljivo je pa zato melodija toliko bolj. Vseeno je bilo to malce pod pričakovanji.

Ocena: 4

ŠTAJERSKI BARONI - Odlično besedilo ampak pesem kot celota mi deluje tako, kakor da jo že 10 let poslušam po radiu. Tudi petje je bilo na trenutke malce, kako bi rekel, preveč zagreto.

Ocena: +3

NAVEZA - Nimam besed. Super melodija, humorno besedilo in dobro petje. Žal mi je, da jih ne poznam bolje in da nisem do zdaj več njihovih pesmi slišal. To bom zagotovo popravil, saj so imeli po mojem mnenju najboljšo polko!

Ocena: +5

ZAKA' PA NE - Super vokal Ljubice (ko bi to le bila...), fantastična melodija pri kateri me je vložek kitare spominjal na pesem Prezgodnja pomlad Vitala Ahačiča. Lepo besedilo, brez pripomb. Vse skupaj je bil pravi balzam za oči in ušesa, prav tako pa sem navdušen nad napredkom skupine Zaka' pa ne. Najboljši valček!

Ocena: +5

VIHAR - Dobra polka za zaključek večera, kaj naj rečem. Besedilo v redu in dobro petje. Všečno a po moje to ni največ kar zmorejo. Naj gradijo na tem več kot dobrem temelju.

Ocena: -5Ne pozabite, da je to le moje skromno mnenje. Ne strinjam se, da je bila letos prava katastrofa. Sam sem slišal kar nekaj lepih skladb, ki bi jih rad slišal še večkrat. Tudi program je bil dober, čeprav mi te razglednice ponavadi vedno izpadejo (pardon izrazu) debilno, je bilo tole včeraj kar sprejemljivo.
Edino kar pogrešam je, da bi na koncu večera, ko je že vse znano, kje objavili seznam vseh prijavljenih skladb, da bi lahko še malce pohvalili/pograjali komisijo, ki je izbrala teh finalnih 14 skladb.
Bil je lep večer, s polno dobre glasbe, sedaj pa ansambli hitro v priprave za festivale!

P.S.: Če sem koga užalil naj mi ne zameri. :oops:

Objavljeno: 12.04.2010, 09:29
Napisal/-a Dejan
ivan_jan,

samo pohvale za tvoje ocene. Ne zato, da bi se z njo moral kdo strinjati, ampak zato, ker si se potrudil. Pravi vzor.